| | | |

Нова драма: ПП-ДБ в пуническа война кой да бъде фаворит за кмет на…

Намирането на обща кандидатура на „Продължаваме промяната“ – „Демократична България“ за кмет на Варна е една от най-големите драми на коалицията преди задаващия се местен вот през есента.

Двете формации са влезли в пуническа война кой да бъде техният фаворит за един от най-важните градове в страната.

Досега „Промяната“ смяташе да заложи на областния управител Благомир Коцев, който е магистър по специалността „Корабоплаване, търговия и финанси“ от Сити Юнивърсити – Лондон.

Решението да бъде издигнат за кмет е мотивирано от дългогодишния му мениджърски опит в сферата на управлението на кораби, както и на ресторантьорството и хотелиерството.

Бедата е, че от „Демократична България“ държат кандидат да е адвокат Стела Николова, която е родена във Варна и брани правата на варненци и като народен представител.

Тя е съорганизатор на протестите за забрана движението на автомобили в Морската градина, а сред каузите й е спирането на корупцията при усвояването на пари от еврофондовете.

Конфликтът между ПП и ДБ бил толкова голям, че ако Благомир Коцев или Стела Николова е кандидат, другият няма да работи или дори ще работи срещу кампанията му.

Поради тази причина Кирил Петков и съпругата му Линда се насочили към морския град, за да навиват най-големия хотелиер по Северното Черноморие Григор Фиданов да бъде общ кандидат на ПП-ДБ.

Григор Фиданов снимка Архив

Варненци са скептични, че успешният предприемач ще изостави бизнеса си, за да се включи в местната власт. Анализатори са на мнение обаче, че ако Фиданов все пак бъде убеден да атакува кметския стол, има големи шансове да седне в него. Местните хора го познавали и оценявали инвестициите, които прави в региона.

Кирил Петков пък бил сигурен, че ако ГЕРБ издигнат отново досегашния градоначалник Иван Портних, чието управление е твърде спорно, то шансовете на Григор Фиданов да спечели битката са сериозни.

По време на престоя си във Варна Кирил Петков и жена му Линда отседнали, разбира се, в хотел на Фиданов безплатно.

От „Промяната“ засега изключват варианта Даниел Лорер да бъде издигнат за кмет заради масовите подигравки, че бившият министър е вечният кандидат за всевъзможни постове, до които все не успява да се добере.

Източник: Филтър

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts