| | | |

СКАНДАЛ! “Промяната” си присвои всичко, свършено в парламента. Нито дума за ДБ, ГЕРБ и ДПС

„Продължаваме промяната“ пуснаха във Фейсбук кратко клипче, в което отчитат първите три месеца работа на парламента.

То започва със “стрелба” по служебното правителство на Румен Радев, че забавило бюджета.

Прави впечатление, че партията на Кирил Петков и Асен Василев напълно неглижира партньорите си в управлението – ДБ и ГЕРБ.

“Промяната” си присвоява всичко прието от Народното събрание – от бюджета до прекратяването на концесията на “Росенец”.

За ДПС, без което много от от постиженията, с които се хвалят Петков и Василев, нямаше да е факт, също не е казана и дума.

Отчетът започва с изстрел към президента Румен Радев – казва се, че служебното правителство на държавния глава е забавило приемането му с 6 месеца, докато настоящият парламент го приема за три седмици, с 3-процентов бюджетен дефицит.

Оказва се, че е приемането на механизма за разследване на главния прокурор е заслуга на ПП – “След 13 години международни препоръки, вътрешнополитически битки и граждански протести…”

ПП се хвалят и с промените в Закона за защита от домашното насилие.

След стотици невинни жертви, приехме промените в закона за защита от домашното насилие, се посочва във филмчето. В него специално се набляга, че в парламента са били одобрени по-тежки наказания за престъпления от омраза по хомофобски подбуди.

Сред най-сериозните си постижения от ПП изтъкват, че прокараха в законодателството т.нар. дружество с променлив капитал. Това стана с поправка в Търговския закон, за която дълго време ратуваше бившият министър на иновациите Даниел Лорер.

Аргументът беше, че така ще се улеснят малките компании, предлагащи иновативни продукти и услуги, както и чуждестранните инвеститори.

В отчета са добавени също отпадането на синия талон за шофьорите (стара идея на ДБ, не на ПП – б.р.); въведените по-тежки наказания за педофилия и престъпления срещу животните; както и отблъснатото искане на ДПС да се увеличи позволеното количество дърва за огрев на домакинствата.

Източник: Епицентър

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts