| | | |

Румен Радев и Десислава отбелязват специален празник

На 12 август президентът Румен Радев и съпругата му Десислава отбелязват седмата годишнина от сключването на брака си, написа Ретро

В народните традиции тя е известна като медна сватба, а поверията гласят, че е критична за съпружеските взаимоотношения. Като залог за щастливо бъдеще съпрузите трябва да си подарят медни монети или съдове, казват още старите хора.

Вероятно Радеви ще отбележат годишнината си на романтична вечеря.

В предходни години се е случвало датата да съвпада с лятната им почивка край морето. Двамата обичайно отмарят в държавната резиденция „Евксиноград“ именно през август месец, когато целият политически елит е във ваканция.

Държавният глава и първата дама имат сключен само граждански, но не и църковен брак. Двамата се женят на тайна церемония в Студентски град на 12 август 2016 г., в разгара на първата предизборна кампания на Радев.

Под обществения натиск след разкритието, че тогавашният генерал от ВВС живее с любовницата си, двамата решават да сключат брак по спешност и без да го обявят медийно.

Церемонията минала съвсем набързо, само с размяна на подписи пред длъжностното лице и кумовете, които Радеви помолили за пълна дискретност.

Известно е, че президентът и съпругата му не обичат да си подаряват вещи, а по-скоро изживявания. За всеки личен повод си правели сантиментални изненади.

Любовната им история е достойна за филмов сценарий, защото пътищата им се пресичат повторно 30 години след първата им среща.

Всъщност Румен и Деси се познават още от младежките си години, но съвместното им съжителство започва едва през 2014 г.,

„С Румен се познаваме повече от 30 години. Не знам дали хората знаят, но аз съм дете на разведени родители. Бяхме бедно работническо семейство.

Работех като манекенка и с Румен се запознахме на едно мое ревю в Бургас. Беше 8 декември. Той дойде, представи се, каза: „Може ли един танц“, аз казах „да“.

Той явно е бил впечатлен от мен, отишъл е в агенцията, в която работех, да ме търси, разбрал е къде уча. Намери ме пред училище и ми каза „Дължиш ми един танц“, разказа първата дама в края на 2018-а за първата им среща с Радев.

После двамата започнали да общуват и да се срещат все по-често.

Бъдещият летец помагал на Деси със задачите по математика, но пътищата им се разделели.

След близо 3 десетилетия обаче съдбата отново ги срещнала и любовта им пламнала наново.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts