| | | |

Бесни скандали тресат ПП в Бургас, появи се фалшива листа за местния вот

Скандал около листата на „Продължаваме промяната“ се заформи в Бургас

Формацията се оказа с две подредби на кандидатите за общински съветници, което доведе до първи самотводи на номинирани.

В съобщението до медиите беше написано, че листата на ПП вече е подредена и в нея влизат по ред на номерата

Мартин Кръстев, Дилян Георгиев, Дончо Златев, Красимир Калудов, Гергана Начева-Лазарова, Асен Пенев, Станислав Иванов, Петър Петров, Димена Калоянова, Христо Симеонов, Росен Топкаров, Мартин Хлебаров, Бисер Русимов, Марин Георгиев, Диан Дунев, Тодор Терзиев, Живко Стоянов, Мирослав Йорданов, Ивайло Данчев, Стоян Андонов.

По-късно обаче от второ съобщение до медиите се оказа, че първото е фалшиво и за крайното решение за окончателната подредба ще се вземе от националия орган на партията.

Според ръководството на партията утре бил крайният срок за номинациите за общински съветници, а не 13 август, когато се провело неприсъствено събрание в Бургас, излъчило листата с тайно гласуване.

Според запознати трима от уж готовата листа вече са си направили самотвод, че се отказват от изборите, но още няма официално потвърждение от „Продължаваме промяната“.

Марин Георгиев – едно от лицата на “Продължаваме промяната” в Община Бургас, което от месеци не крие амбициите си да влезе в следващия ОбС, избухна след снощното събрание на ПП, предава Флагман.бг.

Марин Георгиев се очакваше да заеме място в топ 5, но при онлайн гласуването бе класиран от съпартийците си на 14-ата позиция.

„Христо Симеонов, който сред кандидатите за общински съветници е най-разпознаваем, е поставен на 10-то място. Марин Георгиев, моя милост, съм на 14-то място. В същото време на челните места са хора, които са от 2 месеца в “Продължаваме промяната”.

Те са напълно непознати за бургаската общественост и нямат нито едно участие в избори с ПП“, гневен е Марин Георгиев.

Той твърди, че предварително е подозирал какъв ще е резултатът от гласуването, защото виждал, че апаратчици са завзели структурата, но все пак се е надявал разумът да надделее.

Има логика Марин Георгиев да поиска по-добра позиция в листата, тъй като спечели 212 лични преференции на последните парламентарни избори, а беше на абсолютно неизбираемото 11-то място, коментира “Флагман”.

„Най-фрапиращото е, че за водач бе избран човек, живеещ в Бургас от 3 години (визира д-р Мартин Кръстев, който е зъболекар от Пловдив и действително живее отскоро в Бургас, б.а.).

Същият той доведе на събранието съпругата си да гласува за него. Тази жена повечето от нас, членовете на ПП, я виждаме за първи път“, допълни Георгиев.

Засега не е ясно дали в Бургас ПП-ДБ ще се явят заедно на изборите, след като двете формации си издигнаха поотделно кандидати за кметове.

За Промяната излиза депутатът Константин Бачийски, Димитър Найденов пък се очаква де е човекът на Христо Иванов за Бургас.

Двамата с него правиха прочутия “десант” в парк “Росенец” преди три години.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts