| | | | | |

Фандъкова гони Мая и катуна от МОЧА: Палатките там са незаконно

Кметът на София Йорданка Фандъкова е подписала доклад, с който да започне процедурата за подготвяне на задание за архитектурен конкурс за Княжеската градина.

Целта е да се съберат предложения как да бъде оформено пространството на мястото на паметника на Съветската армия след неговото преместване.

Докладът е подписан вчера, съобщи Фандъкова. Според нея палатките пред паметника са незаконни.

Фандъкова призова лидерите на партиите, които стоят зад поставянето им, да спазват закона, който забранява протести след 22 часа:

“За съжаление, някои политици използват преместването на Паметника на съветската армия за пиар ефект във връзка с местните избори.

Всъщност, организаторите, лидерите на политическите партии, които стоят пред паметниците, носят отговорност за живота и здравето на хората, които водят да стоят по цяла нощ. Това, което мен ме притеснява, наистина, е да не пострадат в тези политически битки, да не пострадат хора”.

Фандъкова коментира, че се притеснява някой да не пострада в тези “политически битки” и затова е разпоредила да има полицейско присъствие. Провела е разговор с директора на Столичната дирекция на вътрешните работи, за да се вземат превантивни мерки.

Обезопасяването на паметника е отговорност на Областната управа на град София, посочи столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Коментарът на столичният кмет идва часове, след като снощи четирима души бяха задържани след извършено нападение срещу палатковия лагер, който беше издигнат пред Паметника на съветската армия.

Сигналът в полицията е подаден около 23.45 ч., като на място са били изпратени екипи на СДВР, които са установили щети по монумента.

Арестуваните извършители са били фенове на един от столичните футболни отбори, като срещу тях вече са образувани досъдебни производства за кражба и хулиганство.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts