| | | | |

Известен политик насъскал феновете на Левски срещу МОЧА, ето кой е

Според вътрешна информация от Първо РПУ в столицата, Ангел Джамбазки е насъскал с sms-и фенове на Левски, за да атакуват Паметника на Съветската армия в София, пише svobodnoslovo.eu.

Евродепутатът е изпращал подканващи и наставляващи съобщения към хора от групата, атакувала паметника и палатковия лагер около него около полунощ на 17 август 2023 година.

След инцидента бяха задържани четирима души за разпит, след като беше счупена плочата с надпис в основата на паметника и три жени бяха замеряни с димки и заплашвани.

Българският евродепутат Ангел Джамбазки е част от групата на Европейските консерватори и реформисти в ЕП. Той е един от най-активните евродепутати с над 1000 изказвания, над 200 институционални предложения за резолюции, над 80 становища и доклади и над 2000 внесени поправки.

Необяснимо е защо в такъв деликатен момент евродепутатът е предизвикал и подстрекавал нападението над паметника в центъра на българската столица, като е обещавал и заплащане на участниците.

Именно Джамбазки беше човекът, който се появи пред районното управление след инцидента, за да помогне за освобождаване на задържаните.

Запитан тогава от „По света и у нас”, Ангел Джамбазки не отговори на въпроса какво е правил пред районното управление.

Скандалната ситуация около паметника доведе до реакция от депутата Костадин Костадинов, който обиди феновете на Левски, а те го заплашиха с физическа саморазправа.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts