| | | |

Ваня Григорова скочи на Костадинов: Когато следващия път се упражнява, е добре да каже откъде се е учил и какви методи прилага

Решението на съда, което чухме, е дали да се спре предварителното изпълнение, а не дали това са финалните резултати. Видяхме, че в някои градове съдът отсъди да се отворят чувалите.

Това каза пред БНТ кандидатът за кмет на София Ваня Григорова.

„Досега с толкова ниска разлика десен кмет не е имало. При толкова ниска разлика и при толкова сигнали, които получаваме, няма как да останем безразлични. Използваме съвсем демократична процедура“, посочи тя.

Григорова коментира и евентуалната си работа в общинския съвет на столицата. По думите ѝ, склонна е да подкрепи всяка идея, която съвпада с нейните виждания, независимо от коя партия или формация е предложена:

„Не смятаме да подкрепяме никого само защото е той, ние подкрепяме политики, ако имаме допирни точки по някои теми, чудесно – ако се разминаваме, няма как да ги подкрепим.”

Тя коментира и добилите популярност през последната седмица идеи за промяна на местните данъци и такси. По думите ѝ, работещата в Испания система за конфискуване на второ жилище с цел да бъде предоставено на общината, не е приемлива.

„Ако някой смята да конфискува жилища, не може да разчита на подкрепата ми. Това не е социално. Социално е, ако общината строи повече общински жилища, а не ако отнема имотите на хората. Ще подкрепим ПП-ДБ ако те се покажат като добър стопанин и увеличават общинската собственост вместо да отдават на концесия или приватизират”, каза Григорова.

Според нея, няма да има полза и ако бъде увеличен данъка за втори автомобил. По думите ѝ, богатите хора ще могат да си го позволят и няма да има никаква полза, нито за околната среда, нито за друга общинска политика.

На въпрос ще прави ли нов проект, Григорова заяви, че никога не е казвала, че ще прави нов проект.

„На дневен ред не е нов проект, а нов протест, ако сглобката, която се оформи и на местно ниво, продължи политиката, водена до момента от модела Софиянски и модела Борисов.

Ние ще алармираме общността, ако се прави нещо нередно, но гражданите трябва да са тези, които трябва да са активни.

„От лидера на „Възраждане“ се чуха много странни твърдения, виждам от него двулично поведение. Едно говори, после друго прави.

Ако искаше да разглоби сглобката, много добре знаеше, че това може да се направи през мен. Въпреки това, дори в деня на изборите, той призова хората да не гласуват, нарече ме по-малкото зло, което ще бъде по-голямо зло.

И понеже аз съм проект на посолството, трябва да кажем, че г-н Костадинов е завършил с много добро представяне Българското училище за политика, което е финансирано именно с американски средства.

Опасявам се, че се показва като един много добър ученик на Българското училище за политика. Когато следващия път се упражнява, е добре да каже откъде се е учил и какви методи прилага.

Той минава през студиата, хвърля недоказани твърдения, след което застава в геройска поза и казва как се е справил с една жена. Работи срещу мен пряко, а след това поиска вот на недоверие“, подчерта тя.

За къщата в Равно поле Григорова заяви, че тя е на банката. „Кредитът е на мое име и на Калин Първанов, с когото живея. Ще изплащаме 30 години този кредит.

Тази атака дойде в последните 3 дни, тя беше пряка интервенция в изборния процес и хората, които го направиха, ще бъдат съдени, защото няма никакво съмнение, че те бяха част от сглобката – ПП-ДБ и всички останали, и „Възраждане“, които работиха точно по този начин – с компромати“, закани се тя.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts