| | | |

Журналист: Скоро ще стане ясно кои политици са предупредили Божков да напусне България

Пригожин наскоро загина. Достатъчно известен човек и фактор във войната в Украйна. Разследващите имат данни, че Божков е комуникирал с него. Но това е преди началото на войната. Божков отрича. Това няма общо с материалите по делото и обвиненията, които са му повдигнати.

снимка Архив

Това коментира журналистът Кирил Борисов по повод информацията, че Васил Божков е работил с Пригожин.

По думите му Васил Божков вчера в съда е изглеждал спокоен.

Прие това, че ще остане в ареста, докато се произнесе Апелативният съд. Според мен не са верни симулациите, че има договорка между него и прокуратурата.

Прокурорът по делото бе категоричен, че Божков трябва да остане в ареста за постоянно. Това не се случи, например, с Георги Попов. Той бе освободен срещу 40 000 лв. гаранция, това сега не се случи.

Едва ли човек като Божков може да бъде заблуден, особено за предприемането на такава крачка. Има нещо друго, което го е накарало да се върне в България.

Според адвокати е имал забрана да напуска Дубай, защото е имало заплаха за живота му, добави още журналистът.

Мярката за неотклонение не е присъда по дело. Доказателствата по него са събрани. Сега ще бъде разпитват като обвиняем и делото трябва да влезе в съда, каза още той.

Относно информацията, че Божков е бил предупреден от политици да напусне България, Борисов посочи:

“Ще стане ясно кои са политиците. Делото става публично, когато влезе в съда. Без намесата на политици, хора като Божков няма как да натрупат тези пари.

Няма да съм учуден, ако политици са замесени с изненадващото му заминаване”.

Журналистът коментира, че не вижда пряка връзка между убийството на Алексей Петров и изненадващото завръщане на Васил Божков.

Тези събития са следствие от други процеси, които текат в страната.

Като се почне от трудните преговори за съставяне на това правителство, настояването Гешев да бъде отстранен, атентата срещу него, убийството на Къро, след това на Алексей Петров, няколко дни по-късно Божков се върна в България.

Тече разпределение на власт, бизнес и пари след като се състави правителството.

Между другото не мисля, че Алексей Петров е бил архитект на това правителство, отбеляза още Кирил Борисов

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts