| | | |

Софиянски заплете мистерия около Божков и Пригожин

Стефан Софиянски отново проговори за именития си сват Васил Божков и съвсем заплете възела около него и Пригожин.

Не знаех за неговото идване в конкретния ден. По принцип децата ми казаха за намерението му да се върне.

Това заяви Стефан Софиянски по повод завръщането на Васил Божков у нас в ефира на bTV.

Това показно убийство дава един друг начин на живот. Мисля, че бяхме прекратили този начин на ежедневие. Дългото време на безвластие, чувството, че няма стабилност в страната – води до такива събития. Това може да се случи с всеки.

Той призна, че не е в София отдавна и в петък се е чул със семейството си.

“Тази тема е чувствителна в семейството ни и не се коментира много”, призна Софиянски.

Той коментира и информацията, че Божков е комуникирал с шефа на частната армия “Вагнер” Евгений Пригожин, който тръгна на бунт срещу Путин, а малко по-рано тази седмица загина при самолетна катастрофа.

“Вие не сте чували за такива връзки, аз къде да чуя повече от вас“, каза Софиянски.

“В цялата ситуация най-деликатно е състоянието на прокуратурата, защото тя сама компрометира обвиненията, отстранявайки Гешев и обвинявайки го в този стил на работа. Сега трябва да покаже друго лице”, смята той.

“Това е един стил на прокуратурата, с който трябва да се раздели. А не без Гешев по гешевски. Безцелното трупане на обвинения, колкото да ги има, посочва едно безсилие”, заяви още той.

Част от делата за хазарт Божков ги спечели”, каза още бившият служебен премиер.

“Аз смятам, че Божков не е виновен и аргументите ми са това, че изведнъж се натрупаха 19 дела, а къде е била прокуратурата преди това”, попита риторично той.

Припомняме, че по време на заседанието вчера Софийската градска прокуратура представи доказателства, че Васил Божков е контактувал активно по имейл с Евгений Пригожин и множество руски граждани.

Това е ставало по време на конфликта в Украйна и преди това, по време на анексирането на Крим.

Посредник в контактите му с Евгений Пригожин, Игор Сечкин и Алексей Гарбер от “Роснефт” бил съдружникът на Васил Божков – Георги Попов.

От материалите на прокуратурата стана ясно още, че Божков е притежавал 51% от фирма за рулетки в Крим, развивал е и бизнес с Пригожин.

Бизнесменът и поддържал активна връзка по имейл с ръководителя на частната армия “Вагнер” до смъртта му преди няколко дни. Комуникацията между двамата започнала преди три години и половина.

По темата Божков коментира: “Абе, глупости, тъпи въпроси ми задавате, вижте правосъдието в България какво е”.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts