| | | |

Надежда Нейнски каза голяма истина! Божков е включен в списъка “Магнитски”, а там доказателствата не…

Надежда Нейнски коментира завръщането на Васил Божков в България и появилите се информации за негови връзки с Евгений Пригожин

Забравя се един факт, а именно – че Васил Божков е включен в списъка “Магнитски”. Включването там, а вие знаете, че Великобритания също се присъедини към тази санкция

Васил Божков е включен в списъка “Магнитски”, а там доказателствата не се събират от вестници.

В България имаше опит за създаването на такъв закон, който не беше направен по най-добрия начин. Той би дал възможност и на обвинените, и на държавата да намерят истината.

Тоест, едните могат да се защитят, да извадят доказателства от двете страни и да се изясни какво стои зад тези съмнения. Пак казвам, този закон по необясними причини не беше направен по начина, по който трябва, и темата беше свалена от дневния ред. За мен това нещо има подтекст.

Това заяви пред NOVA бившият министър на външните работи Надежда Нейнски.

Според нея евентуална връзка между Божков и Пригожин засяга геополитиката на България.

“Лидерът на частната армия “Вагнер” е или убит, или загинал, но онова, което той представлява, продължава да съществува.

“Вагнер” е много голяма икономическа организация, която освен в Украйна, действа и в Африка”, допълни тя.

“Няма как да има домашна сделка по геополитически въпрос. Какви са мотивите Васил Божков да се върне в България, аз не мога да ги коментирам.

Сделка няма как да има по обвиненията, свързани със закона “Магнитски”. Защото това, което изтича като информация, показва очевидно, че той е обект на много други изследвания, извън тези, които са на територията на България.

Във всички случаи се оказва, че той отдавна е надскочил националните предели по отношение на неговите бизнес контакти, а нищо чудно и политически”, заяви още Нейнски.

“През последните месеци се наблюдава следното: навремето бившите служби за сигурност на Русия превърнаха политическата и идеологическата си власт в икономическа. Сега тече обратният процес.

Когато започна войната в Украйна, много държави в Европа успяха да свалят голяма част от зависимостите с Русия. България обаче не успя да вземе бързо и ясно този завой”, смята Нейнски.

По думите й в сферите на енергетиката са най-сериозните корупционни практики.

“България, бъдейки част от европейските икономически структури и със стъпките, които направи по отношение на диверсификацията на източниците в последните месеци, й дава възможност да се откачи един път завинаги от руската зависимост”, поясни бившият външен министър.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts