| | | |

Разпънаха го на кръст: Адвокатът на Божков избухна заради Пригожин

Твърденията, които бяха изнесени, нямат нищо общо с обвиненията.

Това заяви Георги Гатев, адвокат на Васил Божков в ефира на Нова телевизия.

„Нищо не знам за отношенията му с Пригожин. Това не е обект на разследване по делата, за които е обвинен. Не мога да взема отношение по тези въпроси“, каза той.

„Това са нови обстоятелства, ние никога не сме ги коментираме. По отношение на него не са повдигани даже обвинения.

След като прокуратурата го твърди всичко това за тези контакти и за такива престъпления, той защо не е обвинен за всичко това. Ако е имало данни за извършено престъпление, то той трябва да е бил подведен под отговорност“, заяви юристът.

„В тази информация, която съдържа данни за комуникация с Пригожин, няма никакви данни за престъпление“, уточни той.

Информацията, изнесена от прокуратурата, че Васил Божков е имал бизнес отношения с Евгений Пригожин, няма нищо общо с делото, което се касае за хазарт. Тези твърдения не са доказателства.

Ако има такава информация, не отричам да я има, трябва да се знае в какво се изразява – с кого е говорил, с кого е общувал, каза адвокатът Георги Гатев

„Тази информация умишлено е изложена в съдебното заседание, вие да я чуете и да започнете да я лансирате в обществото. Идеята е да се компрометира Божков“, смята Гатев.

Попитан знае ли дали клиентът му е имал бизнес интереси в Крим и Молдова, Гатев отговори, че не е коментирал тази информация с Божков.

На въпрос дали клиентът му ще свидетелства срещу бившия премиер Бойко Борисов и бившия финансов министър Владислав Горанов, Гатев посочи:

„Още много отдавна възнамеряваше да се върне в България. Това, че иска да свидетелства, не означаваше, че ще отпаднат обвиненията му. Той добре осъзнаваше, че когато дойде в България евентуално ще му бъде наложена мярка за неотклонение или задържане. Това не беше единствената причина да се върне”..

„Аз съм адвокат по наказателните му дела, в тях не става въпрос дали ще свидетелства срещу Борисов и Горанов. Това вече е друго дело. Аз съм му адвокат като обвиняем“, каза Гатев.

Юристът бе запитан за опита за изнасилване на Мария Филипова, за който е обвинен Божков:

„Знам, че е имало такова нещо и то от преди три години. По този случай има повдигнато обвинение, че той я е опипвал.

Обстоятелствата обаче са по друго дело. Божков не признава нито едно от обвиненията, които са повдигнати срещу него“, категоричен е Гатев.

На въпрос защо сега Божков се връща, юристът отвърна, че бизнесменът е предприел действия за прибирането си след събитията в съдебната власт:

„Той прецени, че нещата у нас се променят в положителния смисъл и, защото прекратиха едно от наказателните производства срещу него. Тогава той предприе радикални мерки, за да се прибере. Преди известно време той получи разрешение да напусне страната“, каза той.

„Имаше пречка да напусне Дубай“, призна той.

Попитан знае ли нещо е имал забрана да напуска Дубай и имало ли е заплаха срещу него, Гатев каза, че не знае.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts