| | | |

Убитата общинарка от Велинград и палачът ѝ празнували рожден ден заедно, замесени са адски много пари ВИДЕО

На 28 август около 20.50 ч. е подаден сигнал на 112, че във Велинград в дома ѝ е настъпила смъртта на 72-годишна жена.

На място е установено, че по тялото на жената има следи от насилие и травми в областта на шията. Това съобщиха на брифинг от прикуратурата в Пазарджик във връзка с убийството на общинската съветничка Екатерина Каферинова.

От разследването съобщиха, че в момента се извършват процесуални действия. Касае се за мъж и жена, които се познават от дълги години, които в един период от време са живели на семейни начала, след което са се разделили. Поддържали са добри отношения.

Мъжът, считан за извършител, който сам е подал сигнал на тел. 112, към момента на деянието е живеел в друго населено място. Пристигнал е във Велинград на предишния ден по повод рождения ден на пострадалата. На 27-и двамата са празнували рождения ден на жената.

От разследването обясниха, че той и Каферинова са имнали бизнес и финансови отношения. На 28-и вечерта между двамата е възникнал скандал, като мъжът е претендирал, че жената трябва да му върне голяма сума пари.

Точният размер на сумата предстои да бъде уточнен. Касае се за няколкостотин хиляди лева.

По време на спора жената е била умъртвена като е удушена. Двамата са били сами в едно от помещението на дома на пострадалата. Мъжът сам е подал сигнал на тел. 112. Мотивът за извършване на деянието е изцяло личен, изключени са всякакви политически мотиви.

На Столарски днес ще му бъде повдигнато обвинение за предумишлено убийство и ще бъде задържан за срок от 72 часа. През това време ще бъде внесено искане за постоянно задържане под стража.

Предвиденото наказание за умишлено убийство е от 10 до 20 години.

Според разследващите, няма връзка между убийството на Каферинова и побоя, нанесен над нея през 2017 г.

На този етап лицето (Столарски) няма качеството на обвиняем, заради което не можем да говорим за самопризнания, но същият оказва пълно съдействие на разследващите органи, посочиха от разследването.

Проверява се дали Каферинова е подала жалби срещу Столарски.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Интернет

Similar Posts