| | | |

Алексей Петров – баща на сглобката! Договорът “Бойко Борисов – Кирил Петков” в Самоковския манастир

Срещата Алексей Петров-Татко Петко-Бойко Борисов-Кирил Петков в Самоковския манастир решава съдбата на кабинета “Денков” срещу обещанието на лидера на ГЕРБ да не вади повече клипове на Киро и Лена от квартирата с “парапета”.

На 13 май liberta.bg публикува информация за срещата между водещи фактори в бъдещото управлението заедно с Алексей Петров, за която днес потвърди Бойко Борисов.

Ето за какво става дума.

Преди две седмици (в началото на май) в Самоковския манастир се е провела тайна среща между съпредседателя на “Продължаваме промяната” Кирил Петков и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, по информация от източници на LIBERTA.BG.

Тя е била със съдействието на бащата на Кирил Петков и Алексей Петров.

На нея е било договорено излъчването на редовно правителство от 49-ия Парламент, с втория мандат на “Продължаваме промяната” – “Демократична България”, но впоследствие заверата е претърпяла промени, поради ината на Асен Василев.

На тайната среща в Самоковския манастир Бойко Борисов е дал дума на Кирил Петков, че ще подкрепят кабинет с втория мандат на ПП-ДБ, но единствното условие е в състава на Министерски съвет да не присъстват той, Асен Василев и Лена Бориславова. Петков е изразил съгласие с това условие и впоследствие се видя и от представения проектокабинет, че Петков и Бориславова не фигурират.

Проблемът е настъпил с Асен Василев, който категорично е отказал името му да не фигурира в състава на редовния кабинет като министър на финансите.

По-интересното е, че на тайния разговор с Борисов в Самоковския манастир Кирил Петков не се е интересувал от нищо свързано с България, съдебната реформа и какви политики ще се следват, а само дали имат още клипове с него и Лена от квартирата с “парапета”.

В типичния си стил Борсов се е засмял и е отговорил, че не знае, като го окуражил с многозначителното: “Дано само не си се изложил!”. След което е дал да се разбере, че от резиденция “Лозенец” имало цял сериал.

LIBERTA.BG научи от своите източници, че след като ГЕРБ не са одобрили проектокабинета на ПП-ДБ, поради присъствието на Асен Василев в него, към Кирил Петков е оказан натиск, че ако не направи така, че да бъдат подкрепени ГЕРБ с първия мандат от ПП-ДБ, “парапетните” клипове от резиденция “Лозенец” ще станат публично достояние.

Предстои да видим – докога Кирил Петков ще продължи да се гърчи, ще има ли правителство с първия мандат на ГЕРБ, или ще станем свидетели на нова порция дискредитиращи видеа, които ще поставят окончателния край на политическата му кариера.

Едно е сигурно – с тези политици бъдещето на България и държавното управление се превърнаха в заложник на слабости, компромати и нелицеприятни лични истории, завършва liberta.bg.

АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ – БАЩАТА НА СГЛОБКАТА

По-късно самият Алексей Петров приживе потвърждава в интервю, че познава добре Петко Петков и Бойко Борисов, а се е виждал и с Кирил Петков.

Източник от ПП потвърди пред Епицентър.бг, че двигатели на сбирката в Самоковския манастир са били Алексей Петров и бащата на Кирил Петков – Петко.

Двамата се познават от времето на навлизането на каратето като спорт в България през 80-те години на миналия век.

Бившата барета се уговорил с Татко Петко, който довел сина си, а пък Борисов присъствал, поканен лично от Петров.

Според други източници срещата е станала на 1 май – в деня на атентата срещу Гешев, който задейства събития с убийства, оставки и скандали.

Две седмици по-късно лично Петров излезе при Лора Крумова по Нова ТВ и даде ултиматум на Гешев да си ходи, за да има правителство на сглобката.

Тогава много хора се учудиха в качеството си на какъв Алексей Петров дава ултиматум на главния прокурор да подава оставка. Сега вече е ясно.

Самият Алексей Петров приживе потвърди в две интервюта, че познава добре Петко Петков и Бойко Борисов, а се е виждал и с Кирил Петкков.

“Познавам Борисов, разбира се, познавам също и Петко Петков, бащата на Кирил Петков. Но аз няма как до такава степен да имам роля, която да определи кой да участва в правителство. Познавам и двамата покрай бойните изкуства”, уточнява Петров своята роля в днешната власт в последното си интервю пред Би Ти Ви, докато текат преговорите за съставяне на правителство.

След срещата в Самоковския манастир е имало има много такива срещи в ресторанта на Алексей Петров – „Делвите“, както и в офиса на Алексей Петров, но без Борисов, каза нашият източник.

В “Продължаваме промяната” са категорични, че Алексей Петров с авторитета си пред всички участници се е превърнал в “сглобка на сглобката”.

Като допълнително се подчертава, че Алексей Петров е имал амбиции да се върне в ДАНС и се цитира онова интервю пред Би Ти Ви, в което той изразява готовност да се върне в контраразузнаването, ако се даде приоритет на икономическата сигурност.

“Активността на Алексей Петров в последните седмици и “идеята, че той ще се върне в ДАНС също е предизвикала разсъждения и реакции”, многозначително коментира бившият вътрешен министър Румен Петков убийството на Алексей Петров.

Скандални факти за близостта между Алексей Петров и ПП изнесе съдия Румяна Ченалова:

“Алексей Петров беше спонсор и съветник на ПП-ДБ. Алексей Петров имаше намерение и работеше по въпроса да се върне в ДАНС и то на ръководен пост. Това значи влияние, контрол и информация както в лична полза, така и за ПП-ДБ”.

За срещата в Самоковския манастир говори и Татяна Дончева на 28 август 2023 година:

„Изреди се половината ни правителство, за да ни каже, че Алексей Петров, Бог да го прости, нямал нищо общо с управлението. Че тя половин София знае за организираната от Алексей Петров среща в Самоковския женски манастир между Кирчо (б.а. – Кирил Петков), баща му и Бойко Борисов, за да се уговаря управлението.

И ако малките му деца от ПП не знаят кой кой е, бащата на Кирил Петков 100% знае“.

Днес бащата на Кирил Петков отказа коментар за тази среща.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts