| | | | |

Петър Тодоров разкри кой е политическия лидер, поискал оставката му

Документът от ОАЕ за екстрадицията на Божков е изпратен на 29 август

Не си тръгвам обиден, а с високо вдигната глава, категоричен бе Тодоров

Идеята е да се “правят избори с нашето МВР”, както беше посочено в записа, смята бившият главен секретар

До искането да бъда отстранен се стигна след посещение на Кирил Петков в кабинета на вътрешния министър Калин Стоянов.

Това обяви главният секретар на МВР в оставка Петър Тодоров.

“Политическият лидер, който посети кабинета, който посети кабинета на министър Стоянов е лидер на “Продължаваме промяната”. На всички е ясно как се казва”, каза той относно оставката си и потвърди, че става въпрос за Кирил Петков.

Петков никога не е имал претенции към моята работа, които да е изразявал пред мен или министър Рашков в онзи период. Не се включвам в схемата, която произтича от записа.

Няма как, след като поставих условие на министър Стоянов, че можем да работим в екип при положение, че не бъда въвличат в политически чистки.

Той прие тези условия, но няколко дена след срещата с този политически лидер, мнението му се промени”, каза бившият главен секретар.

“Безпричинно на местата на директори с изключително добри резултати биват назначени хора от други региони – хора, които не познават обстановката”, каза още Тодоров.

Преди седмица министърът на вътрешните работи Калин Стоянов поиска Тодоров да бъде освободен от поста главен секретар.

Президентът Радев отказа по-рано с мотивите, че предложението за отстраняване на Петър Тодоров от поста главен секретар на МВР е изцяло политическо и е продължение на пълномащабната чистка в тази институция. Петров заяви, че оставката му вече е факт.

“Вече е факт отпреди час, че президентът съгласува оставката и я изпрати към Министерски съвет за решение и издаване на указ”, уточни той.

“Нашата реакция за убийството на Алексей Петров беше изключително бърза, но това е едно много добре подготвено убийство”, коментира Тодоров.

Според него реакцията на службите е била адекватна.

“Документ от ОАЕ имаме от 29 август, това е един мейл с дата 23 август, че на 25-и ще се екстрадира лице. Към този мейл няма съдебно решение, но ние сме изискали такова”, поясни той относно пристигането на Васил Божков в България.

“Не си тръгвам обиден. Аз съм човек, който държи на честта и достойнството. Дал съм целия си живот на службата в МВР. Не приемам политици, които са много далеч от нашата система, да ми дават оценки. Пожелавам на колегите, които ще работят оттук нататък, да си изпълняват достойно задълженията”, каза той.

Петър Тодоров заяви още, че си тръгва с високо вдигната глава.

“Всеки в работата си може би допуска пропуски, но винаги съм се стремял да бъда в помощ на служителите и обществото. Сигурно грешки и пропуски могат да се намерят, но бих ги приел, когато са направени обективно.

Отстраняването ми беше заложено още преди 3 месеца в записа”, категоричен бе бившият главен секретар на МВР.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts