| | |

Бойко Борисов сподели лична драма: Сестра ми е болна от рак

По време на посещението си в онкологичната болница “Св. Дева Мария” в Бургас, лидерът на ГЕРБ сподели лична драма – че сестра му страда от коварната болест. Вероятно това е и причината за дългото мълчание на експремиера.

„Ето и сестра ми сега е болна от рак. Няма семейство, което да не е по-поразено от този бич. Колкото е по-модерно и по-ефективно лечението, толкова по-добре! Затова си заслужава инвестицията.

Затова дойдохме. Дай Боже да има по-малко пациенти, болни от рак!“, изрази надеждата си бившият премиер.,

Сестрата на Борисов – д-р Красимира Иванова бе оперирана от тумор през 2012 година във ВМА. Тогава тя отправи голямата си благодарност на колегите си в болницата, които успяха да я спасят.

Тогава тя сподели, че първият човек, който е видяла да държи ръката й след излизане от упойка, е бил брат й.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов каза, че ГЕРБ ще има готовност за дебати на кандидатите за кметове около 15 септември.

Около 15 септември ще имаме готовност да говорим за кандидатите ни за кметове. Ако ме питате за Бургас специално си е Димитър Николов.

Това обяви в Бургас лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Второто име за предстоящите местни избори, което той посочи, беше това на настоящия кмет на Община Поморие Иван Алексиев.

Борисов пристигна в града, за да разгледа новата Национална онкологична болница „Дева Мария“, чието изграждане започна през 2021 година.

Проектът се реализира от собственика на Университетската многопрофилна болница „Дева Мария“ – Семир Абумелих, който разкри, че стойността му е над 73 млн. лева.

Новата болница ще се разполага на 12 000 квадратни метра разгъната застроена площ и ще бъде свързана с топла връзка на пет нива с досега съществуващата болница „Дева Мария“.

„Наша основна цел е да намалим потока на български пациенти към Турция, Германия и други държави. Разполагаме с най-добрите български лекари, включително и такива, които работят в чужбина”, каза Абумелих, който представи на Борисов основните части на новото лечебно заведение.

Болницата разполага с един от общо четирите в Европа най-модерни апарати за лечение на онкологично болни пациенти.

„Много важно е това, че успяваме да върнем българските специалисти от чужбина отново в България, каза пред журналисти Борисов.

Това е голяма работа, защото много семейства… ето сега в момента сестра ми е болна от рак, са поразени от този бич на нашето съвремие”, каза Бойко Борисов.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts