| | | | |

БСП реши: Ваня Григорова официално е кандидат-кмет на София

Вече имаме официално издигнат кандидат за кмет на София в лицето на Ваня Григорова

Това обяви председателят на БСП-София Иван Таков на брифинг след заседанието на Градската конференция на организацията.

Благодаря ѝ, че прие нашата номинация, това беше един дълъг процес с всичките районни конференции, които минаха, добави той.

Тръгваме в нелека битка за София, ние ще се борим най-вече за това “сглобката”, която се получи на национално ниво, да не позволим да се получи отново и в София, заяви Иван Таков.

Григорова ще бъде и водач на листата за общински съветници, а Таков – втори.

Първият ни коалиционен партньор е на шесто място в листата, имаме гражданска квота на десето и 13-то място, каза Таков. От 20-то място нататък имаме още десетина места, запазени за гражданска квота и коалиционни партньори, допълни той.

Ваня Григорова благодари за единодушната подкрепа от Градската конференция на БСП-София за номинацията ѝ за кмет и за категоричната подкрепа да води листата за общински съветници.

Очаквам подкрепа и от останалите коалиционни партньори, тъй като целта ни е обединение на левите сили, които са със социална насоченост в София, така че да можем да преборим нашите опоненти, чиято единствена цел е да продължат грабежа в София, който продължава 33 години и чиято основна идеология е „всичко е пазар“, заяви Григорова.

Очаквано, Градската конференция протече драматично -с над 90 гласа “за” бе решено партията да се яви на местния вот на 29 октомври съвместно с “Левицата!”.

Само 3 гласа “въздържали се” получи предложението за коалицията- на Корнелия Нинова, Георги Свиленски и Крум Дончев.

Нинова не успя да извади алтернатива на Григорова. Но за сметка на това ще опита да пренареди листата с номинациите за общинския съвет

Всъщност Ваня Григорова е предложението на лидера на БСП-София да поведе списъка, но Нинова, както и ортодоксалните червени настоявали Таков да е водач срещу претендента на гигакоалицията ПП-ДБ-Спаси София Борис Бонев.

С идеята, ако коалицията вляво загубела изборите, съответно и лидерът на най-голямата соцорганизация да бъде сменен.

А междувременно самата Ваня Григорова получи забележителните 127 гласа “за” от конференцията. Така тя стана утвърденият кандидат за кмет на левицата.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts