| | | |

Ген. Попов: Ситуацията в Черно море е много притеснителна

Невиждано бедствие по Южното Черноморие. Има възможност в помощ на населението да се включат и военни, както са го правили при наводненията в Аксаково, Мизия, Бисер.

“Има кризисен щаб, който преценява възможностите, армията е готова да откликне, ако има нужда”

Това заяви бившият началник на отбраната ген. Константин Попов в студиото на “България сутрин” по повод на бедствието по Южното Черноморие.

Той коментира и оставката на съветника на военния министър, която определи като правилно решение.

“През последните години справедливостта започна да тържествува на ниво юмруци, ножчета, пари, включително и използване на служебно положение. Когато така се раздава справедливост, това е симптом, който говори много. Правилно си е подал оставката”, заяви ген. Попов и допълни, че

скандалът с Мустафа Емин в “Пирогов” не е уронил престижа на армията.

Гостът призова чрез Bulgaria ON AIR политическите страсти да се пренесат на полето на разума в интерес на обществото. По думите му модернизацията на Сухопътните войски е закъсняла.

“Цената за “Страйкър”-ите може да бъде намалена, може да бъдат намалени или увеличени бройките. Един договор е много сложен, много типове техника е, има и бойна, и командваща, свързочна – това е обемист, но важен договор”, каза ген. Константин Попов.

Бившият началник на отбраната уточни, че това са много съвременни бойни машини, добре модернизирани и със силно въоръжение, доказана в доста операции.

Ген. Константин Попов призова националната сигурност и отбраната трябва да са приоритет за управляващите, особено в ситуация, когато на километри от нас се води война.

“Ситуацията в Черно море е изключително притеснителна, ние сме в световния фокус, трябва много мъдро да изберем не само на коя страна сме, а и как да действаме.

Представете си неправилни действия от наши моряци, които могат да доведат до сериозни политически проблеми и сблъсъци.

Трябва много ясно политически да се поставим на масата и да знаем какво искаме да постигнем, за да взимат нашите военни правилните решения в сложни ситуации”, допълни ген. Попов.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts