| | | |

Костадинов скочи на Тагарев, поиска му оставката

Кога Тагарев ще си подаде оставката? Нека да намери достойнство и чест и да подаде оставка като министър на отбраната.

Възраждане е против даряването на военна техника на Украйна. Лидерът Костадин Костадинов в декларация от трибуната посочи, че тази техника ни е нужна.

За пример той посочи бедствието по Черноморието. БТР-ите, които даваме на Украйна са такава техника, която може да помага при бедствия, по думите му. Настоящият министър на отбраната е бивш служител на украинското министерство на отбраната, каза Костадин Костадинов.

Според него Тодор Тагарев е лоялен към Украйна. България за пореден път е мащеха за своите и майка за чуждите, посочи лидерът на Възраждане.

Костадинов посочи и казуса с Мустафа Емин и попита защо министърът иска обяснение от МЗ.

Защо лицето Тагарев, вместо да направи необходимото, за да потърси отговорността от своя подчинен Мустафа Емин, той започна да търси сметка от министъра на здравеопазването.

Въпросът е: Кога Тагарев ще си подаде оставката?

Това лице с изключително нагло поведение си позволи да отправя квалификации, да прави хибридна атака.

Ние се надяваме Тагарев да не постъпва като своя началник в правителството – Денков, който след като отправи клевети срещу “Възраждане”, после го беше срам два месеца да влезе в парламента.

Нека Тагарев, ако намери в себе си чест и достойнство, да подаде оставката си”, апелира Костадинов.

Припомняме, Мустафа Емин подаде оставка като съветник на министъра, след скандален случай в болница “Пирогов”.

Скандалът с него се заформи миналия вторник, след като от “Пирогов” препубликуваха статус на медицинска сестра, от който става ясно, че на 28 август вечерта Емин е настоявал дете да бъде извадено от противошокова зала, за да влезе неговото.

Освен това е заплашвал медиците, че ще бъдат уволнени от здравния министър проф. Христо Хинков. Мустафа отрече това да е истина. От “Пирогов” организираха вътрешна проверка.

Обяснения в “Пирогов” дадоха три медицински сестри, трима лекари, както и шефът на охраната, който е прегледал записите от камерите.

Военният министър Тодор Тагарев обаче настояваше, че ще чака да види записите. Тях той поиска с писмо до проф. Хинков и настоя да знае кой и след каква проверка е съобщил за случая в социална мрежа.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts