| | | |

Нинова зове по спешност премиера Денков и Асен Василев в парламента

Председателят на ПГ на „БСП за България“ и лидер на БСП Корнелия Нинова поиска парламентът да покани на изслушване министър-председателя и министъра на финансите във връзка с наводненията по Черноморието.

Никой от вас не знае колко пари има във фонд „Бедствия и аварии“ в момента, обърна се тя към народните представители от парламентарната трибуна. Обещават се пари за семействата, но дали ги има в бюджета, попита Нинова.

За пореден път ни връхлетя трагедията с наводненията, сега по Черноморието, коментира лидерът на БСП.

„Беше Бисер, беше Аспарухово, беше Мизия, бяха Карловски села, сега и това. Този проблем е рецидив и изисква комплексно решение“, заяви тя.

Нинова коментира, че проблемът засяга незаконната сеч на гори, неподготвената инфраструктура, непочистените коритата, корупцията при средствата, които се отпускат за решаване на този проблем, а в крайна сметка приключва с човешки трагедии, с погубено имущество – частно и държавно.

На парламента му отива да се заемем с този проблем комплексно, защото в нито едно от местата, които споменах, не са възстановени пътища, инфраструктура, животът на хората, покъщнината им, смята тя.

В моя град Мизия седма година не е възстановено, каза Корнелия Нинова.

Ние знаем, че има обективни причини – 330 литра на квадратен метър вода е обективна причина, не можем да спрем природата, но има и много субективни, а над всичко това стои една дума – корупция, коментира председателят на БСП.

Ще предложим няколко конкретни мерки, но първо ви предлагам да поканим на изслушване министър-председателя и министъра на финансите, каза тя.

По информация на МВР-Бургас наводнението вследствие на проливния дъжд в община Царево взе четири жертви и нанесе сериозни щети на инфраструктурата в района.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts