| | | | |

Зарица Динкова с изненадваща версия за скандала със “спасената” костенурка ВИДЕО

”Според официалните данни 4000 са засегнатите от наводненията. Но разбира се, всички, които се намират в района, по един или друг начин са пострадали.”

„Не можем да отлагаме с десетилетия системата за алармиране при бедствия. Това е проблем, който спешно трябва да се адресира. Тичаме след проблемите, вместо да имаме ясна визия и да гледаме напред как да направим превенция”.

Това каза в ефира на „Събуди се” по Нова телевизия министърът на туризма Зарица Динкова.

По думите ѝ е изключително важно след наводненията по Черноморието да бъде възстановена инфраструктурата в района, защото „без инфраструктура, няма туризъм”, посочи Динкова.

”Според официалните данни 4000 са засегнатите от наводненията. Но разбира се, всички, които се намират в района, по един или друг начин са пострадали.”

„Имахме планове за удължаване на сезона по Южното Черноморие до октомври и ноември. Включително с нестинарски фестивал в село Кости. Смятахме да подпомогнем организацията и да рекламираме”, каза още ресорният министър.

Зарица Динкова е категорична, че държавата е в готовност да помогне, като за целта са предвидени 30 млн. лв. от Фонда за бедствия и аварии.

Тя коментира и заетостта по време на летния сезон у нас.

„Имаме 10% повече хотелски настанявания спрямо същия период миналата година. Това е едно добро развитие”, посочи Динкова. Според нея и бранша се очаква зимният туристически сезон също да е добър.

“Трудна е ситуацията, затова трябва да започнем да работим още отсега, за да подпомогнем този регион. Важно е как се изразходват парите за маркетинг и реклама. Тези пари години наред потъваха в джобовете на една клика”, алармира тя.

Запитана дали ще се върнат туристите по Южното ни Черноморие, Динкова каза следното:

“Ще направим каквото можем. В крайна сметка ние не предлагаме само плаж и слънце. Предлагаме широка опция от възможности. Можем да предложим културен и планински туризъм в региона. Ще направим всичко възможно.

Ние винаги продължаваме да тичаме след проблемите, а нямаме ясна визия за превенция. Трябва да промотираме и да представяме държавата си в по-добра светлина като дестинация”, отбеляза още министърът.

На въпрос дали е чиста водата в момента по Черноморието ни, Динкова отговори, че в зоната на бедствието има замърсяване, има наноси, които са свлечени.

“По цялото Черноморие – ситуацията с водата е следната – официалните данни показват, че водата в българското Черноморие е по-чиста в сравнение с предишни години. Имаме плажове под престижната емблема на “син флаг””, категорична бе тя.

Министър Динкова за първи път говори официално и за скандала, който се разрази с нея в Царево.

В деня на траур заради жертвите от наводненията тя посети пострадалите райони по морето, облечена в секси екипче, а докато даваше импровизиран едноминутен брифинг, “спаси” една костенурка, погали я, започна да ѝ говори, а после хукна към морето, защото видя още костенурки.

“Това беше един абсолютно спонтанен човешки жест. Просто аз бях малко по-ниско, когато отзад падна една тръба и това се вижда на видеото на ваши колеги, които бяха много възмутени от инсинуациите и на другия ден ми изпратиха своите видеа.

Просто една от костенурките беше затисната по-ниско долу, аз я видях, вдигнах я и я отнесох, за да не бъде смазана.

Това беше превърнато в пиар акция от тези интереси, на които бръкнахме в джоба с програмата, която буквално на следващия ден приехме”, заяви Динкова.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts