| | | |

Панаир: В парламента валят обиди, депутати се пращат в лудница, председателят налага наказания

Скандални реплики си размениха в пленарната зала бившите съпартийци Искрен Митев от „Продължаваме промяната“ и Радостин Василев, който напусна парламентарната група на партията и в момента е независим депутат.

Повод стана забележката на Василев към Даниел Лорер от ПП-ДБ, че бил обърнал гръб на трибуната докато се обсъжда законопроектът за референдумите, внесен от „Възраждане“.

Той беше подкрепен с реплика от Цончо Ганев от „Възраждане“:

„Мисля, че г-н Лорер го интересува един друг народ – неговият народ, не българският. И по-скоро един друг парламент.

Може би го интересува повече какво се случва в Кнесета, не го интересува какво се случва в българския парламент. В крайна сметка всеки си има приоритети“.

снимка Кадър


Искрен Митев излезе да защити колегата си от ПП: „Неуважаеми г-н Василев, нормално е, когато ви се изказвате от трибуната, не само г-н Лорер, ами всички да са обърнали гръб на най-големия предател в залата.

снимка Кадър

Абсолютно естествено е даже да излязат хората, защото вашите изказвания са абсолютно безсмислени и освен да кажете някоя лъжа от трибуната, нищо друго не може да се случи.

Неуважението на колегите към вас е абсолютно естествено, спрямо историята на вашите многократни предателства. Очаква се всички да ви обърнат гръб. Всички ще го видят, независимо, че направихте жалкия опит да се кандидатирате за кмет“.


Радостин Василев отговори доста остро: „Аз знам, че съм изпратил официално писмо до г-жа Цветеслава Гълъбова в Курило, за да видим дали има свободни бройки по здравна пътека и той да бъде лекуван.

Но огромното им желание да бъда засегнат и обиден, и те го пускат, защото знаят, че той е наказателно неотговорен, поради това, че е невменяем, те го пускат напред.

Той трябва да бъде поставен под запрещение и ние трябва да измислим един механизъм, в който НС да гласува изменения в закона и да поставяме под запрещение във връзка с безумни обидни изказвания на хора, които не заслужават коментар.


„Принудително лечение чувам, че трябва да му се налага. Той е звезда в TikTok, предимно отрицателна звезда. Смеят му все всички на изказванията и показва как не бива да се държи един народен представител.

С обиди, квалификации, трудно му върви мисълта, но предвид лечението, което ще му наложим, предполагам това ще се подобри“, каза още той и предизвика оживление в залата, като на думите му най-звучно се разсмяха представителите на „Възраждане“.

Председателят на парламента се възмути: „След тази демонстрация на стендъп комедия, се нареждате заедно с г-н Митев днес в колектива на лицата със забележки“.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts