| | | | |

Шефът на СОС скри шапката на Цънцарова: Оценявам 16-ия начин да бъде зададен въпросът. Пред вас стои опитен юрист

Ако София остане без бюджет, щ стане нещо, което е недопустимо. 100 км канализация изграждаме в цяла София. Улиците остават разкопани. Целта на опонентите ни е да останат разкопани за изборите. Те, обаче, ще останат разкопани цяла зима.

Това каза пред bTV Георги Георгиев – председател на Столичния общински съвет.

Според него, това се прави от опозицията в СОС, за да си го върнат на ГЕРБ.

„Аз всеки ден проверявам сгради на детски градини. Те са готови сгради за 85 групи, в които сме приели 2200 деца. Тези деца родителите им знаят, че тръгват на детска градини и ясли. Учителите са назначени.

Въпреки че имаме пари, без бюджет на София нямат право да харчат директорите. Т.е. тези деца си остават по домовете“, предупреди той.

По думите му, отговорността е на всеки общински съветник, който не е гласувал за бюджета.

Георгиев разкритикува съветниците от „Демократична България“ и „Спаси София“.

ДБ и ГЕРБ гласуваха заедно националния бюджет. Настоявам колегите от „Демократична България“ да ни подкрепят. С всички общински съветници правя срещи. В бюджета инвестиционната програма е за над 650 милиона лева. Тя бе приета от всички партии.

„Веднъж подкрепяте националния бюджет, но не подкрепяте софийския. Втори път сте подкрепили програмата за ремонти на 25 май, но не искате да я подкрепите на 14 септември“.

„Предвидено е увеличаване на средствата за градски транспорт и почистване. В капиталовата програма за 650 млн. лева има десетки предложения на „Демократична България“.

50 млн. лева са предвидени за изграждане на тротоарите. Борис Бонев единствен не подкрепи“, каза Георгиев.

Според него няма нарушение на процедурата при назначаване на директор на АГ „Шейново“.

„Румен Велев и Таня Андреева са кандидатствали да бъдат членове на Съвета на директорите на болницата. Велев е единственият кандидат за директор. Съгласете се, това не е конкурс с конкуренция.

Освен буква в закона има и дух. Духът на закона предвижда възможност за конкуренция. Това са съображенията.

Таня Андреева е избрана за срок до 6 месеца. Тя не е директор. Тя е временно изпълняваща тази длъжност“, коментира председателят на СОС.

Георгиев отказа да даде отговор дали той е кандидатът на ГЕРБ за кмет на София.

„Няма да произведем новина. Ще бъде обявено решението на Изпълнителната комисия в рамките на няколко дни. Много по-важно решение имаме да вземем сега“, каза той и посочи, че търси общински съветници, които да подкрепят бюджета на столицата.

Водещата Мария Цънцарова не се отказа и продължи да се опитва да изкопчи нещо, питайки го готов ли е за позицията на кмет.

„Готов съм за много неща, за други не съм готов“, измъкна се Георгиев.

Водещата настоя да разбере дали Георгиев поне знае какво е решението на ГЕРБ, на което той отвърна:

„Оценявам 16-ия начин да бъде зададен въпросът. Пред вас стои опитен юрист, така че нека да имаме търпение“.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts