| | | |

Тежък удар за прокурорското синче Васил Михайлов след обиска в дома му

Васил Михайлов, син на прокурор от Перник, е с обвинение за 4 закани за убийство и нанесен побой над приятелката си, съобщиха от Софийската районна прокуратура.

Побоят е нанесен през октомври миналата година, предаде бТВ.

В периода от 28.10.2022 г. до 21.07.2023 г. при условията на продължавано престъпление с четири деяния обвиняемият се е заканил с убийство на Боряна Р.

На 28.10.2022 г. около 04,00 часа в апартамент в гр. Перник, Васил Михайлов се заканил с убийство на жената, като ѝ казал: „Ще те убия! “, а след това започнал да нанася удари с ръка по лицето й.

На неустановена дата през м. декември 2022 г. и на 01.07.2023 г. се обадил на жената по телефона и отново й казал, че ще я убие.

А през юли тази година, след като беше пуснат под домашен арест, Михайлов е отишъл до работното място на приятелката си и ѝ е отправил жест, че ще я застреля от лек автомобил.

Прокуратурата ще поиска задържане под стража за Михайлов.

Екипи на СДВР влязоха в къщата, където Михайлов е под домашен арест.

Пред бТВ днес Васил Михайлов отрече обвиненията.

“Не съм се заканвал. Аз на приятелката ми съм правил само хубави неща. И към хубавите момичета съм правил само хубави неща”, заяви той, след като в дома му беше извършен обиск по разследване за заплаха срещу жена.

На въпрос защо има полиция в дома му, Михайлов заяви, че това не е полиция, а са приятели.

“Става въпрос за 4 деяния. Като по свидетелските показания е установено, че заканите са отправени по различен начин – лично, по телефона като дори има случай , когато едно от телефонните обаждания е отправено, докато е бил с мярка задържане под стража.

Има данни, че е упражнявал и физическо насилие спрямо нея”, коментира Георги Иванов, наблюдаващ прокурор в СРП.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 144, ал. 3, вр. ал. 1, вр. чл. 26, ал. 1 от НК, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок до 6 години.

В хода на разследването днес, 13.09.2023 г., бяха извършени обиск и претърсвания и изземвания на адрес в гр. Перник и бяха събрани достатъчно доказателства за привличането на Васил Михайлов към наказателна отговорност.

Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts