| | | | |

Общинар на ДБ: Бях подложен на натиск, но имам глава на раменете

По време на разгорещените дебати в Столичната община преди приемането на бюджета за 2023 г. в средата на септември Пеню Пенев от “Демократична България” взе думата и охлади страстите с откровено изказване:

“Ще говоря не от името на група, а от лично мое име, като най-голям по ръст и по години сред вас. Изказването ми няма да е политическо.

Естествено е, че бюджетът е несъвършен, както и хората са несъвършени. Напълно естествено е несъвършените хора да направят несъвършени неща, нашата роля е да направим нещата приемливи за гражданите на София”, заяви общинският съветник.

“Като стар софиянец и кореняк ще гласувам по съвест, защото имам глава на раменете си. Възрастта и бялата коса ми дават право да говоря това, което мисля.

Обадиха ми се доста хора – две директорки, учителки, близки , какво става, ще ни оставите без заплати. Обясних им, че не е така, но хората имат друга нагласа.

Хората от администрацията ми казаха – вие сте ненормални, не може без бюджет. Нещата трябва да си дойдат на местата”, каза Пенев и допълни, че ще подкрепи бюджета.

След приемането на финансовия закон той коментира:

Това, че съм част от “Демократична България”, не означава, че нямам глава на раменете си. Аз гласувах не като партиен член, а със съвестта си.

Бях подложен на невероятен натиск, за да не го подкрепя, но аз не съм партиен член, а не съм кандидат за нищо и гласувам по съвест”. Това каза общинският съветник Пеню Пенев от групата на “Демократична България” след приемането на бюджета на Столична община.

Той се пошегува, че е най-високият, възрастен и очевидно разумен съветник.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts