| | | |

Борисов скочи с остра критика: Имаме слаб земеделски министър, а икономическият го няма ВИДЕО

Иван Портних ще е кандидатът за кмет от ГЕРБ във Варна, обяви лидерът на ГЕРБ

За Варна издигаме Иван Портних, за Добрич – Красимир Николов. Толкова много се направи във Варна, толкова много в Добрич. Всичко направено в Добрич се случи благодарение на финансирането по времето на кабинетите “Борисов”, завърши Борисов

Борисов отказа да съобщи кой ще се кандидатира за кмет на София от партията

“От времето, когато аз съм бил премиер, този бранш е получил над 30 млрд. лева. Грешката на Денков е в квалификациите.

Акд. Николай Денков е млад премиер, а на никой премиер протестите не са му приятни. С времето ще се научи, че само с диалог се решават проблемите, заяви лидерът на ГЕРБ

Вчера Европейската комисия взе решение да следи определени теми, свързани с Украйна. Това дава възможност за диалог точно по темата за зърното. Има възможност за дотация. .

Имаме слаб земеделски министър, икономическият го няма. Моят съвет е да забравят лошите думи, да седнем на масата. Правителството е длъжно да помогне на този сектор с нови пазари”

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов от Албена, където открива форум на Европейската народна партия.

Само по мое време зърнопроизводителите са получили над 30 млрд. лв. дотации от Европейския съюз. При тези получени средства не може да говорят, че ще съборят държавата и за фалити, допълни Борисов.

“Когато си получил такива пари не може да заплашваш, че ще бутнеш държавата. Да седнат на масата и да говорим”, каза Борисов по повод протестите на зърнопроизводителите.

“Сядаме, разбираме се, помагаме, след това се прегръщаме. Ние сме правителство. Призовавам да седнат да решат въпросите. Парламентът направи това, което вчера направи и ЕК”.

“Използвам момента да благодаря на колегите Кирил Петков, Христо Иванов, Делян Пеевски, че направиха всичко, за да може ЕК да свали мониторинга над България”, заяви той.

“Кандидатът за кмет на Варна ще е Иван Портних”, обяви Борисов и отказа да съобщи името на този за София.

„Да се стягат и да стягат границите“, призова лидерът на ГЕРБ.

Журналистка реши да констатира, че ретроградният Меркурий е свършил и попита Борисов дали вече би казал кой ще е кандидатът за кмет на столицата от партия ГЕРБ. Експремиерът обаче я взе на подбив:

„Вие от София ли сте? София е много далеч. Ако си мислите, че сега ще се упражнявам тук, много се лъжете. Ще кажа кандидатът, когато си поискам“, категоричен бе той.

В петък Борисов заяви, че ще обяви кандидата, когато свърши ретроградният Меркурий.

Двама от спряганите за кандидати за кмет, Росен Желязков и Кристиян Шкварек, отрекоха спекулациите.

“Не знам откъде ви хрумват такива новини или може би на колегите народни представители, които си правят сказки от парламентарната трибуна. Не, не съм аз кандидатът за кмет”, каза Желязков

“С мен такива разговори не са водени. Съжалявам, че ще попаря ентусиазма ви. Не съм аз. Успокоявам ви”, заяви в събота Кристиян Шкварек.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts