| | | |

Министър Тагарев обяви ще подаде ли оставка заради дрона край с. Тюленово

Няма никаква причина да ми искат оставката. Армията е действала, както са предписанията.

Това заяви министърът на отбраната Тодор Тагарев преди изслушването му в ресорната парламентарна комисия във връзка с паднали и взривен дрон в наши води.

„От един случай не може да съдим за тенденция“, каза министърът.

„Мога да кажа, че от гледна точка на реакция на МО са спазени всички протоколи. В извънработно време поддържаме реакции в рамките на 4 часа. Т.е. когато стане нещо през нощта няма как да тръгнем веднага.

В този случай екипът тръгва на зазоряване, идентифицира боеприпаса, взима всеки мерки за безопасност и в 11 часа този боеприпас беше унищожен и няма основание за притеснение“, категоричен бе военният министър.

Очевидно той е паднал във водата и течението го е извлякло към брега, добави министърът. Това може да се е случило преди часове, може и преди дни, оценката от пръв поглед е, че може да са минали до две седмици от неговото падане, коментира Тагарев.

Министърът посочи, че за първите седем месеца са унищожени 127 боеприпаса от различен характер, като информацията е за цялата страна, а не за Черно море.

От един случай не може да съдим за тенденция, каза Тагарев и добави, че са спазени всички протоколи. По думите му няма никакво основание за притеснение.

Относно призивите за негова оставка, министър Тагарев заяви, че средно по два или три пъти седмично му се иска оставката и в случая няма причина да му бъде искана.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts