| | | | |

Политолог: Колко и да бяха критични към Бойко Борисов, той решаваше проблемите. На Денков му липсва харизма на човек, който…

Конструкцията на правителството беше антикризстна. Правителство, което е създадено да спре политическата криза и негативни натрупвания по време на тази кризи.

снимка Архив

Това коментира политологът Цветанка Андреева в предаването “Денят на живо” по Нова нюз.

По думите ѝ острите реплики на премиера Денков към зърнопроизводителите са грешни.

Липсва му харизма на човек, който ще тропне по масата.

Протестът се промени, влизайки и в други сектори. Там има много натрупана несправедливост. Тук има справедливи искания.

Всеки протест, който засяга властта е политически. Може би протестът няма да успее да свали правителството, тъй като не предлага алтернативна програма. Това е социален, по-скоро терор, но не и терористи.

Колко и да бяха критични към Бойко Борисов, той решаваше проблемите. Всеки един протест довеждаше до кабинета си и там постигаше споразумение. Такъв тип подход отива повече на коалиционен кабинет.

Денков трябваше да мине не през медиите, а в парламента. Там трябваше да убеди политическите групи. Тогава щеше да има силата да говор с този твърд тон, заяви Андреева.

Относно откритият дрон край Тюленово и исканата оставка на министъра на отбраната, тя коментира:

“Тагарев е емблематична фигура за това правителство. Той е човекът, който най-праволинейно се вписва в линията за евроатлнатизъм. Той е фокусът на най-голямата критика на опозицията.

Министърът на отбраната също го каза, войната наистина е близо. Един дрон на скалите е нещо, което не ни засяга визулано и не ни плаши.

Само на мили в Черно море има толкова много струпана военна мощ. Това, че не я виждаме, не значи, че не съществува”.

Според нея в интерес на управляващите е да се подпише коалиционно споразумение преди местните избори.

Не мисля, че ще предреши кметската битка за София. Ще се сбият различните идентичности.

Идентичността на “Продължаваме промяната”, опита да се наложи като политически образ. Те влязоха с кандидат, който получава опозиция в собствените си среди.

От друга страна ще видим каква идентичност ще носи кандидатът за кмет на ГЕРБ. Ще видим много сериозен сблъсък според мен. ГЕРБ имат стратегическо предимство.

Васил Терзиев вече е на терен. Голямото предизвикателство пред ГЕРБ е да успеят да вдигнат част от негласуващите, каза още политологът.

Андреева смята, че ГЕРБ и ПП-ДБ ще бъдат основни опоненти на местните избори.

“Те имат общи политически врагове. От една старна президента Радев, от друга изразената опозиция в лецето на БСП и “Възржадане”. Има опасност негласуващите да създадат предпосатвка за нов политически субект”.

Президентът Радев не е субектът, който ще вдигне негласуващите. Той влезе в лявото пространство, влиза при националистите на “Възраждане”. Той вероятно ще бъде следващият ляв лидер.

Той се явява политическа алтернатива на евроатлантиците. Тук говорим за нещо по-различно, появата на нов субект. Неведнъж сме ставали свидетели как избухва нов проект, добави Андреева.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts