| | | | |

Динко Вълев се закани: Ако трябва 100-200 хил. лв. ще дам, за да…

Динко Вълев застава зад полицая Димитър Петров от столичното 4-о РУ, който е застрелял 18-годишния Светльо Младенов след грабеж.

Бизнесменът от Ямбол обяви, че ще поеме всички финансови задължения, за да докаже невинността на редовия служител, съобщава “Флагман”.

„Ако държавата се обърне срещу него, това ще бъде абсолютно падение. Престъпниците нямат никакъв респект към пагона. Трима непознати са нападнали две момичета на пътя, ударили са едно от тях и след заплаха са им отнели раница с лични вещи и пари.

Тези момчета са престъпници. Такива лица ни завладяват и започват да ни тъпчат – всички нас – обикновени хора, полицаи, нормални граждани.

Служителите на МВР работят в страх, защото не знаят как да реагират и дали някой няма да ги обвини, че са си превишили правомощията“, казва ямболският бизнесмен.

Според него трябва да има промени в законодателството и когато някой се помисли за „по-висок“ от закона и извършва кражби, грабежи и др. престъпления, не трябва да има милост и да понесе отговорността си, без значение на колко години е, за под земята няма ред.

„Аз искам лично да обявя гласност, че ако трябва 100-200 хил. лв. ще дам, за да се докаже, че този полицай е невинен.

Всичките разходи по едно евентуално дело, ако държавата се обърне срещу него, аз ще ги поема. Той може да разчита на мен. Ако този Светльо си седеше на г*за и не се правеше на тарикат, щеше да е жив. Не само са нападнали момичетата, а и са ги ограбили.

Момчетата са преследвани от органи на реда и не са се подчинили, направили са опит да избягат. Има стрелба, а бегълците не спират. Никакво подчинение.

Една държава няма ли закони, това не е държава. Правилно е постъпил полицаят – това му е работата, да лови престъпниците, да стреля срещу тях. Аз съм зад него“, допълни още Динко Вълев.

За 33-годишния полицай Димитър Петров се знае, че е служител на 4-о РУ в София, с безупречна репутация и отдаден на професията си. Той е командир на отделение.

Припомняме още, че според прессъобщението на МВР малко след 2 часа сутринта в понеделник е получен сигнал, че в района на столичен хотел трима непознати са нападнали две момичета, ударили са едно от тях и след заплаха са им отнели раница с лични вещи и пари.

Около три часа по-късно охранител в столичен бизнес център е подал сигнал за трима маскирани, които прескачат оградата на обекта, носейки някакъв багаж.

На място са изпратени полицейски екипи. Тримата мъже са опитали се да се качат в автобус на градския транспорт.

Един от тях е 15-годишно момче, задържано на място. Другите двама са скочили от автобуса и са побегнали пеша. Тогава полицаите са стреляли предупредително, но бегълците не спрели.

При следващия изстрел е ранен 18-годишният, който е бил откаран в болница, но по-късно е починал.

Работата по изясняване на всички факти и обстоятелства около случая продължава.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts