| | | |

ОПАСНОСТ от РАДИАЦИЯ! Ако видите тези предмети, не ги пипайте, а… СНИМКА

Смущаващо съобщение за кражба на предмет, който може да излъчва радиация се появи в социалните мрежи.

Авторът на поста е потърпевш, който описва случката и предупреждава да не се пипат с голи ръце.

Ето какво пише човекът:

Някъде между вторник и четвъртък са ми обрали багажника на колата в района на улица Симеон Радев до блок 19. Отключили са го, взели са два куфара, без да знаят какво има в тях и са го затворили.

Единият куфар е с инструменти и ми служеше вярно над 15 години, а другият е с радиологични фантоми и еталонни източници и го държах в багажника заради опасения от радиация.

Източниците на лъчение са слаби и са защитени до някаква степен от куфара, но понеже има голяма вероятност крадците да го изсипят някъде, приветствам за две неща:

Не оставяйте нищо ценно в колите си, защото в квартала явно се краде. Щом багажникът на 6-годишна кола е отворен по такъв безупречен начин, значи си разбират от работата.

Ако видите полупрозрачни цилиндрични предмети със сивкави топченца вътре или нещо подобно на тези неща от картинката, моля пишете къде е и не го пипайте с голи ръце и не стойте дълго до него.

Ако извршителят случайно чете това, нека остави поне куфара с фантомите на мястото, където е била колата.

Тези предмети няма къде да се продадат и за територията на България съм единствен, който знае за какво да ги ползва. Друг няма да му ги купи.

Лесно мога да си ги набавя, но ми се ще да не харча излишни пари.

Ще подам и сигнал в 6-то районно естествено, но като ми остане свободно време тези дни, тъй като стойността на непродаваемите фантоми не е малка.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts