| | | | |

НАПРЕЖЕНИЕТО ЕСКАЛИРА! Радев обвини правителството в шизофрения, невежи политици ползвали ДАНС за… ВИДЕО

“Моята позиция е ясна. Правителството и НС следва да съхраняват отбранителните способности на българската армия, а не да я ползват за донор на чужди армии”.

Това бе коментарът на президента Румен Радев от Бургас за допълнителната военна помощ за Украйна, която бе гласувана днес от парламентарната Комисия по отбрана.

По-рано парламентарната комисията по отбрана подкрепи предложението България да изпрати на Украйна неизправни зенитно-управляеми ракети от типа 5В55Р.

Заедно с тях да изпратим и боеприпаси за автоматично стрелково оръжие с калибър 5.56х45 мм, които са с отпаднала необходимост за нуждите на Министерство на вътрешните работи.

„За“ гласуваха 11 депутати, а „против“ четирима.

Предложението България да даде дефектни ракети С-300 на Украйна дойде от ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС. Идеята за допълнителна военна помощ за Киев предизвика бурни реакции в парламента.

Не съм чел доклада на ДАНС, няма го при мен, но дори да го бях чел, нямаше да ви кажа, защото не съм като политически лидери, които свободно боравят с класифицирана информация.

“Има дълбоко непознаване за същността на работата на ДАНС. Когато се разбере, че някой е агент, не означава, че моментално трябва да бъде изгонен.

Трябва да се установи какви хора е вербувал, на какви хора е въздействал, на кого е давал информация. Когато се експулсира, всичко това отпада. С тези действия се лишава от такава възможност. Тези, които настояват за такива действия, не познават характера на службата”, сподели той.

“Действия, които се прикриват зад декларации и клетви в евроатлантическа ценност, ни отдалечават от ЕС и НАТО. Тези, които ръсят класифицирана информация, трябва да отговарят пред закона.

Шизофренно е всеки ден да плачеш за Шенген и Еврозона и да тръбиш навсякъде, че службите са пробити и навсякъде има шпиони. Не съм чул лидер да спомене и дума за своите служби.

Призовавам за професионализъм и по-професионално отношение.

ДАНС е важен елемент от националната сигурност. Не е боксова круша, на която да се упражняват невежи политици.

Когато го атакуват, ДАНС е длъжен да се защити, както и националната ни сигурност”, каза още държавният глава пред журналисти.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts