| | | |

БСП доволни от номер 1, не е за вярване какво разчете Вигенин в номера

“Нашето мото в тази кампания е “За по-добър живот”. Вярвам, че в тази кампания ще бъде положена основата за по-доброто бъдеще на БСП”

Това заяви пред медиите зам.-председателят на НС Кристиан Вигенин.

Работна комисия в НС ще проучи въпроса с евентуални манипулации на вота.

“Машинното гласуване води до това, че се принтира бюлетина, която след това се брои. Нямаме съмнения, че чрез машините ще се манипулира вота, говорим за предните избори”, коментира той временната комисия в парламента, която трябва да проучи ситуацията с машинния вот.

Вигенин призова хората сами да изберат дали да гласуват на машина, или с хартия и подчерта, че е важно да се гарантира честността на вота.

Според него тя не се определя само в изборния ден, а е в достъпа до ресурс за кампанията, да се пресекат възможностите за купен и манипулиран вот.

“Нашият призив е добре да си свършат работата и МВР, и общинските избирателни комисии, да има честно състезание на идеи – как да бъдат общините по-добре управлявани и по-социални, а европейските средства да се използват животът да е по-добър, а не само да усвояваме средства”, призова народният представител.

Тази сутрин бяха изтеглени номерата на бюлетините за изборите на 29 октомври и по време на жребия стана ясно, че социалистите ще се явят на местния вот с бюлетина Nº1.

По думите на Вигенин може да се приеме, че дори Господ им е помогнал с този номер, но въпреки всичко напомни – “силните не се плашат от номерата”.

БСП ще е под номер едно в бюлетината, ГЕРБ ще са под номер 7, а ПП-ДБ с номер 66.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts