| | | |

Пак затвориха за движение Кримския мост, вият сирени

Назначеният от Москва ръководител на анексирания Севастопол Михаил Развожаев съобщи, че в града е обявена въздушна тревога.

Това съобщи руската редакция на Би Би Си.

Местните телеграмни канали публикуват видеоклипове, на които се чува сирена.

Междувременно е блокирано движението на моторни превозни средства по Кримския мост, който свързва анексирания Крим с Русия, съобщи официалният канал с информация за ситуацията в района на моста.

“Намиращите се на моста и в зоната за проверка молим да запазят спокойствие и да следват указанията на служителите по транспортна сигурност”, се казва в съобщението.

За причините за въздушната тревога в Севастопол и блокирането на движението по Кримския мост не се съобщава, но през последните седмици и двата района нееднократно са били подлагани на въздушни удари от ВСУ.

През последните дни Севастопол е една от основните цели на украинската армия.

Севастопол. В града се намира и един от руските командни центрове за войната на Москва срещу Украйна. Оттам се снабдяват руските окупационни сили в южната част на Украйна и се контролират ракетните атаки.

От Службата за специални операции на Украйна съобщават и за другия си удар от 13 септември, когато цел им беше пристанището в Севастопол и по-точно корабостроителницата.

Именно тогава се появиха информации за нанесени сериозни щети по десантния кораб “Минск”. Според съобщението на украинците от днес безвъзвратните загуби на руснаците тогава са съставлявали 62 души.

Москва многократно е твърдяла, че САЩ и техните съюзници от НАТО ефективно участват в конфликта, като са доставяли оръжия на Украйна, както и разузнавателна информация и помощ при планирането на атаки срещу руски съоръжения.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts