| | | | |

Скандално: Кандидатът за кмет на Варна Благомир Коцев се „разстрои“ и се скри от Прокуратурата

Скандално разкритие на Narod.bg взриви Мрежата с десетки подигравателни коментари по адрес на кандидатът за кмет на Варна Благомир Коцев, издигнат от ПП и ДБ.

Няма да коментираме казуса, защото нашите читатели са достатъчно интелигентни и могат сами да направят това:

Ето какво пише в публикацията със заглавие „Хитрец в Narod.bg: Благомир Коцев се на*ра, отложи обвинение заради „стомашни проблеми“:

Кандидатът за кмет на Варна Благомир Коцев, издигнат от ПП и ДБ, буквално се на*ра преди старта на предизборната кампания.

С оправдание за „стомашни проблеми“ топ аферистът не се яви във Варненска следствена служба за повдигане на обвинение по делото нанасяне на значителни вреди на Областната администрация от правен договор, подписан с адвокатската кантора, която обслужва частните му фирми.

Пак поради стомашното разстройство се отложи и делото за безплатно поставените шатри в Морската градина, от които Благомир Коцев печели солидно

На 15 септември Варненската окръжна следствена служба призовава Благомир Коцев, за да му повдигне обвинение по досъдебно производство номер 3 от 2023 г. за престъпление по служба по чл. 282, ал 1 от НК. Текстът предвижда наказание лишаване от свобода до 5 г.

Коцев не се явява на призовката, представяйки болничен лист за 1 ден с диагноза… стомашно-чревно разстройство.

Ден по-късно хитрецът публикува снимки от плажа, вероятно в опит да успокои избирателите си, че всичко в отделителната му система вече е наред.

Варненският административен съд пък отложи делото за шатрите в Морската градина, разположени върху държавен имот, даден безплатно за ползване и печелене на Благомир Коцев през заведението „Хоризонт“.

Същото, за което той отказа да поеме отговорност, защото уж не искал никакви подаръци, които обаче не отказал от предшественика си в Областна администрация – Стоян Пасев.

Кандидатът за кмет даже разви тезата, че безплатното ползване и печелене от декарите в Морската градина някак си му се полага по наследство от времето на социализма.

Неявяването на двамата представители на „Хоризонт“ в съдебна зала удобно се съчетало с оттегляне на пълномощията, които са дали на адвокатите си.

Всички действия на „смелия“ кандидат за кмет навеждат на предположението, че схемаджията се опитва всячески да забави правораздаването, което не е добър знак за намеренията на доста евентуален градоначалник като Благомир Коцев.

Междувременно тарикатът се регистрира като кандидат за кмет на община Варна, за да ползва функционален имунитет за времето на предизборната кампания.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts