| | | | |

Политически анализатор избухна: Безсрамници! Каква ви е Митрофанова, че да заставате на нейна страна срещу Неофит

Руската църква остава заключена след шпионския скандал. Кога и как ще отворят отново вратите ѝ?

“99,9% от българите нямат никаква представа чия е църквата и не знаят какво са правили тези свещеници. Трябва да направим избор на кого да се доверим.

От една страна са нашите служби, които казват, че тук има чужди агенти. От друга страна са чуждите служби, които казват, че това не е вярно.

От една страна са Българската православна църква и патриархът, които казват, че можем да я отворим, от друга страна е чуждо посолство, което казва, че не можем.

Логично и нормално е да се доверяваш на своите служби и на своята църква”

снимка: Архив

Това коментира историкът и политически анализатор Кристиян Шкварек пред Bulgaria ON AIR.

В последните дни той е видял вълна от хора, които автоматично са заели руската страна, при това без да имат никаква представа.

“Как може да не заставате на страната на българския патриарх и църква, а на страната на руското посолство?”, възмути се Шкварек и посочи, че това е отвратително и безсрамно.

По думите му в момента битката е между българския патриарх и руската посланичка Митрофанова.

“Каква ви е Митрофанова, че да заставате на нейната страна и да обяснявате на Неофит, че той не е прав? Това е вашият патриарх, ще го слушате.

Ако руските служби за сигурност изгонят български свещеници и ги обвиняват в шпионаж, няма да има и един руснак, който да протестира и да застане на страната на българското посолство. Принципът е нашите пред другите”, настоя Шкварек

Историкът е категоричен, че в българския народ трябва да има еманципиране от външните влияния.

“Българинът е преклонен и прегърбен от десетилетия. Едни хора са прегърбени към Изтока, други са прегърбени на Запада. Еманципация, но не знам как да се постигне.

Българите трябва да престанат да мислят как да защитят интересите я на Митрофанова, я на “Козяк”. Един народ, ако вътрешно не е обединен, него отвън ще го премажат лесно“, изтъкна Шкварек.

МЕСТНИТЕ ИЗБОРИ

Шкварек отрече от ГЕРБ да са му предлагали да влезе в кметската битка на предстоящите на 29 октомври местни избори. Според него големите партии опитват да деполитизират битката за София.

Нито една от големите партии не издигна партиен кадър. Всяка от тези партии има дългогодишен експерт, който е втори и е прикрепен като съпорт, защити тезата си политическият анализатор.

“Гарантирано на балотаж ще отидат първите двама – Хекимян и Терзиев.

Направи ми впечатление, че Васил Терзиев не фигурира в листата на “ПП-ДБ-Спаси София” – това е изключителен прецедент и аномалия.

Това значи, че той ако не стане кмет, въобще няма да бъде общински съветник. Това ми подсказва, че този човек не се интересува от София и опитва да използва това кметско място за бъдещи политически проекти.

Ако стане кмет на София, той ще прати в пенсия Кирил Петков, Асен Василев и Христо Иванов, и ще окрупни цялото либерално пространство”, обясни Шкварек.

Дори в сглобка с ГЕРБ, “Продължаваме промяната” остава партия, която няма друга платформа и кампанията ѝ е основана единствено на анти-ГЕРБ, смята събеседникът.

“Продължаваме промяната” няма за какво друго да се хване, затова Борисов ги залъгва с: Като сме коалиционни партньори, дайте да се подкрепим на втори тур.

В политиката винаги по-силно е да бъдеш против. Гарантирано “Продължаваме промяната” губят в провинцията.

За да чакат до последния ден, очевидно от ГЕРБ са търсили човек, с когото могат да спечелят. В София нещата са много на кантар. ДПС ще си увеличи силата”, каза още Шкварек.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Българска Патриаршия

Similar Posts