| | | |

Задава ли се краят на сглобката? Борисов попиля ПП/ДБ: Приписват си заслуги на нашите депутати, те са свикнали да не правят нищо ВИДЕО

Подкрепяме министрите в некоалицията, но начинът на комуникация им е изключително грешен. Така не може да се комуникира, това са български граждани.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в коментар за протеста на енергетиците.

“Ако бях премиер щях да ви отговоря на въпроса за енергетиците и протестите, обърна се той към журналистите и добави:

“Преди три години оставихме план за възстановяване, да има плавно, поетапно възстановяване и закриване. Сега не ни канят министърът и премиерът на среща.

Бих казал на протестиращите да не влизат и да не блокират града. При добра комуникация може да се защитят много от техните права, просто трябва да се успокои арогантното поведение. Всеки се бори и иска да е добре.

Когато се наговорят и се направят на много силни…. да, ние в некоалицията подкрепяме министрите, но начинът на комуникация им е изключително грешен, отсече той.

Те са свикнали да не пратят нещо, нашите депутати работят по проектите, по законите, и после те излизат и казват, че са направили нещо.

Последните три години българите все повече си направиха изводите кой какво прави и какво е направил.

Разговарях с Асен Василев и казах, че ние няма да подкрепим това за ДДС-то за ресторантьорите, които претърпяха много в ковид-истерията”, обясни още лидерът на ГЕРБ.

“Що се касае до службите – всичко свършихме, та сега стигнахме до службите. В момента ръководителите на тези служби се ползват с голямо доверие от партньорите и неслучайно шефът на ДАНС бе награден в САЩ с най-високата награда.

Няма нито един човек, който да се е усмихнал на наша снимка. Всичко е изринато и изчегъртано – само техни хора. Може да съм малко мнителен, но специалните служби са национални, защото не са политически обвързани, посочи Борисов.

“Ако ДАНС е с шеф депутат от ПП, няма да бъде честно. Веднага ще се каже, че е политическа поръчка. Не е и в тяхна полза да го правят. Власт власт възпира.

Това е тема на диалог, който водим, но се разминаваме относно целите и задачите. Много се разминаваме, така че моят съвет е докато не се изговори всичко, да не внасят законите за разглеждане. Ние няма да ги подкрепим”, каза той.

“В петък пак не беше честно. Съгласих се с Асен Василев за удължаване на срока за внасянето на бюджета, оставиха ни ние да защитаваме закона за енергетиката, а те отидоха на предизборна кампания. “Възраждане”, БСП и ИТН окупираха трибуната, а Асен Василев и Христо Иванов бяха на кампания на Васил Терзиев”, допълни Борисов.

Той смята, че всички трябва да отидат на предизборна кампания.

“Кирил Петков бил във Виена. Много работа може да е свършил и няма лошо, но ден, в който половината държава е блокирана, в парламента сме оставени ние сами.

Не е честно да ни оставят на блъскане и бунт и да отидат на НДК, където е най-красивото място в България да кажат, че е мрачно. Не съм им се обаждал от тогата и няма да го направя до след изборите”, заключи Борисов.

Борисов е на посещение на реновирания стадион “Локомотив” в Пловдив.

“За три години кой е направил нещо в Пловдив като нас”, попита той посрещналите го пловдивчани.

Очаквайте подробности!

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts