| | | |

Позор! Не пускат протестиращи и медии на срещата с Денков

Още преди да започне срещата на протестиращите служители на въглищните централи с правителството и представители на политическите сили, се стигна до напрежение, след като не бяха допуснати част от протестиращите и представители на медиите.

Разговорите са насрочени за днес в 11 часа.

Представители на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС ще участват в преговорите.

Оказа се, че не се допускат журналисти до сградата на бившия Партиен дом, въпреки че срещата беше официално обявена вчера. Не бяха допуснати и всички представители на протестиращите.

На входа на сградата, президентът на КТ Подкрепа Димитър Манолов призна, че няма доверие на управляващите.

Бойко Борисов, Кирил Петков и Делян Пеевски водят лично разговорите с протестиращите.

Заедно с премиера Николай Денков, министъра на енергетиката, министъра на регионалното развитие и благоустройството и министъра на икономиката и индустрията в разговорите ще се включат

-Бойко Борисов, Томислав Дончев, Десислава Атанасова, Делян Добрев и Теменужка Петкова от ГЕРБ;

-Кирил Петков, Атанас Атанасов, Владислав Панев, Васил Стефанов, Радослав Рибарски, Венко Сабрутев, Стою Стоев и Ивайло Мирчев от ПП-ДБ;

-Делян Пеевски, Хамид Хамид и Рамадан Аталай от ДПС.

Разговорите започнаха в зала 134 в сградата на Народното събрание. Участват министрите на енергетиката, на регионалното развитие и благоустройството и на икономиката и индустрията. Представители на синдикатите и протестиращите също вече са в сградата.

Няма какво да си кажем с политиците по този начин, заявиха представители на протестиращите енергетици и миньори, които дойдоха за срещата с премиера Денков и представители на управляващите партии в парламента.

Те са недоволни от факта, че разговорът е закрит за медиите, освен това част от протестиращите не са били допуснати до сградата на парламента.

“Точно затова до сега отказвахме срещите – нека България да гледа на живо какво се случва. Ние сме излъчени от колегите ни, но сега пуснаха само част от нас, които предварително са заявени в списъци, другите ни върнаха”, недоволстват енергетиците.

Късно снощи премиерът Николай Денков промени мястото на срещата с протестиращите енергетици и миньори, след като те не потвърдиха присъствие на разговорите в Раднево и пожелаха да представят исканията си в парламента.

Предишните дни те отказваха срещи с премиера и не откликваха на отправените покани, а настояваха Николай Денков да отиде при тях. Затова и Денков предложи среща в Раднево, обаче в крайна сметка няма да се състои там.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts