| | | | |

Борисов се вбеси: Аз повече няма да си залагам партията за аматьори, които не знаят какво говорят

“Много от лидерите не бяха вчера на срещата. Направих го с умисъл. Когато Томислав Дончев присъства на срещата, този, който им остави готов план, договорен с комисията, те го отритнаха.

Теменужка Петкова е изключително запозната с всички механизми. Трето – Десислава Атанасова, председател на парламентарната група да подпише от мое име.

Целта ми е да не се политизира този процес”, това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на Народното събрание (НС).

“Ние трябва да имаме заместваща мощност. Това са от най-достойните професии и ние трябва да се отнасяме с уважение към тях. Имаме си въглища, при една война, при авария, ако спре да работи електропреносната мрежа, веднага може да си ги пуснем”, каза още той.

Борисов категорично заяви, че тези, които говорят за “некоалиция”, грешат: “Ако това вчера е некоалиция, не знам кое е коалиция”.

“Не знам тези министри какво са правили вчера, когато е било подписано споразумението. Нали вчера си сложихме подписите, след като часове наред са водени тези преговори.

И ако сега министърът каже, че е неизпълнимо, да дойде да го каже на трибуната и да гласувам “против”. Как така? Като няма слон в стаята, или да си подаде оставката, или да дойде да ни обясни.

Аз повече няма да си залагам партията за аматьори, които не знаят какво говорят. Единият ден единият обижда миньорите, на другия ден другият казва, че споразумението няма да преработи. А ние тука да гласуваме”, заяви още Борисов по адрес на енергийния министър от квотата на “ПП-ДБ” Румен Радев.

“Доста компромиси се направиха от синдикатите, протестиращите, от Министерски съвет (МС). Ще гласувам за направеното споразумение, но нататък Денков е отговорен за преговорите с Европейския съюз (ЕК)”, това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Делян Пеевски водеше преговорите и ги доведе до успешен край, колкото и да не се харесва на “умнокрасивите”, както се наричат”, призна той.

По думите му е било грешка преговорите да не излъчват официално, въпреки че се появиха онлайн записи от преговорите.

“Ние държим, това, което бъде подписано, да бъде факт. В противен случай не можем да се изправим повече пред тези хора. Блокадите трябва да се вдигнат, ако парламентът гласува споразумението”, посочи още лидерът на ГЕРБ.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts