| | | |

100% сигурно: Украинският президент Зеленски кацна в София

Украинският президент Володимир Зеленски кацна в София преди минути. Той пристигна с полет на правителствения самолет от Кишинев, който излетя рано тази сутрин, за да го вземе.

снимка Кадър

За визитата на Зеленски се заговори преди два дни, като до вчера не бе сигурно на коя дата и в в колко часа украинският лидер ще пристигне у нас.

Премиерът Николай Денков днес обясни, че е съобщил на президента Радев, че Зеленски пристига и трябва да се срещне с него.

Твърди се, че срещата между двамата ще се проведе в столичен хотел в центъра.

Заради пристигането на Зеленски, от правителствения ВИП на летището по пътя по “Цариградско шосе” има засилено полицейско присъствие. Сериозна охрана има и в центъра на София.

Полицейското присъствие в центъра на столицата е засилено заради пристигането му. Първата спирка на украинския президент ще е Министерски съвет.

В Министерския съвет той ще разговаря с премиера акад. Николай Денков и вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел, ще се срещне също с ръководствата на парламентарните групи, вносители на проекта на декларация в подкрепа на членството на Украйна в НАТО.

Това съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет.

Очаква се да се подпишат съвместна декларация за евроатлантическата интеграция на Украйна и меморандум за сътрудничество в областта на енергетиката.

По-късно през деня премиерът акад. Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел ще бъдат домакини на дискусия с участието на президента на Украйна Володимир Зеленски, посланици, политици и представители на гражданското общество.

Събитието ще бъде предавано на живо на страницата на Министерския съвет във Фейсбук.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts