| | | |

Известен социалист от Кърджали направи подарък на Корнелия Нинова

Емблематичният социалист Назми Мюмюн – Кърмъзъ Назми подари тото фиш Корнелия Нинова при посещението ѝ в Кърджали. Назми пожела печалбата да бъде за партията, но лидерката на БСП заяви, че ще дари парите на децата, ако спечели джакпота.

Днес Корнелия Нинова бе гост на десетото издание на инициативата „Танцувай с нас“, с която социалистите в Кърджали отбелязват Деня на труда и международната работническа солидарност – 1 май.

В изказването си Нинова подчерта, че участието на БСП в правителството е гарант за социалната държава и за защита правата на трудещите се хора.

„Някои виждат лидерството в това да тръгнеш срещу народа си. Да го водиш в посока, в която той не иска. Ние не сме тези лидери“, категорична бе Нинова.

България не изнася оръжие за Украйна, а за 60 други държави. Това повтори за пореден Корнелия Нинова и бе категорична – позицията ѝ ще остане непроменена и ако бъде прието от парламента решение страната ни официално да започне да снабдява Украйна с военна техника, БСП ще излезе от коалицията.

„Никой тук на площада в Кърджали не е „за“ това да изпращаме оръжия на там. Лидерство не е да вървиш срещу народа си. То е да го водиш в посока, в която той иска. А волята на по-голямата част от българския народ е ясна и ние изразяваме точно това намерение и желание“, каза Корнелия Нинова.

По отношение на кризата с газа вицепремиерът заяви, че бизнесът е категоричен – трябва сегашната цена на синьото гориво да се запази, защото иначе ще фалира. А така много хора ще останат без работа. „Това означава слагане на таван на цената на газа – такава, каквато е сега. А разликата да се поеме от държавата“, коментира Нинова.

Тя посочи, че една от темите за разговор на предстоящия Коалиционен съвет, ще е за това дали такъв вариант е възможен. Според нея средствата могат да се покрият от свръхпечалбата на енергийните дружества.

standartnews.com

снимка БТВ

Similar Posts