| | | |

Деси Атанасова: Това е комично! Трябва да спасяваме тези, които ни чегъртаха

Оттук нататък всички ние имаме ангажимент към споразумението с миньорите и енергетиците. Надявам се, че решението на НС е най-голямата гаранция за неговото изпълнение, ще бъдем стриктни към МС.

“Ще подкрепим правителството в този момент”.

Това каза Десислава Атанасова, председател на парламентарната група на ГЕРБ-СДС, по повод евентуалния вот на недоверие, който се очаква да бъде внесен от “Възраждане”

Теменужка Петкова, бивш енергиен министър и настоящ член на Енергийна комисия от ГЕРБ, заяви, че точките от споразумението са защитими в Брюксел.

Относно евентуалното внасяне на вот на недоверие от страна на опозицията Десислава Атанасова заяви, че ГЕРБ ще подкрепи в този момент правителството.

Десислава Атанасова припомни, че именно с “Възраждане” от ГЕРБ-СДС са реализирали първия успешен вот на недоверие към правителството на Кирил Петков. Атанасова посочи, че все още не се е запознала с мотивите на колегите си.

“Не знам какви са им мотивите, но ако са по темата енергетика, считам че в момента няма нужда от допълнително нагнетяване на напрежението, има нужда от спокойствие българската енергетика, има нужда от втория транш по Плана за възстановяване и устойчивост и гаранции за това е именно подкрепата на правителството.

Дали е “некоалиция” или “сглобка” епитетите нямат значение. Важното е да има редовно правителство и България да изпълнява ангажиментите и да бъде достатъчно стабилно”, допълни Атанасова.

Атанасова коментира, че се надява, решението на Народното събрание да е най-голямата гаранция за действието на това споразумение.

“Разбира се ще бъдем стриктни към неговото изпълнение, защото е факт, че това е трето поредно решение на Народното събрание по темата енергетика”, обясни Атанасова.

Теменужка Петкова обясни, че текстовете от споразумението могат да бъдат защитени пред Европейската комисия.

“Ще се мотивираме пред комисията и се надяваме да бъдем разбрани и това, което е поето като ангажимент от страна на правителството, да бъде изпълнено”, коментира Петкова.

“Много странна е конфигурацията, в която се намира опозицията. БСП и ИТН бяха партньори, участваха в чегъртането на ГЕРБ, сега тези, които ни чегъртаха, ние трябва да спасяваме.

Това е сигурно комичното в българската политика.

Ние, когато правехме компромис да подкрепим кабинет с втория мандат, си дадохме сметка, че на България ѝ трябва работещо правителство”, добави Атанасова.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts