| | | |

Съдът прие иска на 102-годишната баба срещу Волгин

Днес, 5 октомври, Софийски градски съд прие колективен иск от над 50 тъжители и разпореди решението да бъде изпратено на ответника г-н Петър Волгин.

Става въпрос за делото, което стартира 102-годишната Ценка Горанова, вдовица на убит без съд и присъда от комунистическите уроди мъченик.

снимка: Архив

Делото на г-жа Горанова започва на 25 октомври 2023 година. Дамата получи рамо от депутата Манол Пейков, който организира кампания за събиране на средства за завеждане на иска. Само за 3 дни издателят осигури над 15 000 лева.

Поводът

На 1-ви февруари лицето Петър Петров, подвизаващо се с псевдонима Волгин, пуска следната публикация в социалните мрежи:

“Достатъчно е да погледаш само десетина минути някой нахален и неумен богаташ като Хампарцумян, за да разбереш защо е трябвало да има Народен съд”.

В исковата си молба Горанова разказваше как мъжът ѝ, тъкмо завърнал се от фронта в Македония, бил привикан в кметството и никога повече не бил видян.

Тя останала сама с малкия им син, на когото не било позволено да учи висше образование, семейството било считано за “враг на народа”, пенсията на тъста на изчезналия била спряна, а тя и семейството й били следени от Държавна сигурност.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts