| | | |

Румен Христов видя министри-анонимници и разкри кога пада правителството

Сред министрите има анонимници, хора, които не изпълняват функциите си и ГЕРБ-СДС ще направи оценка на управлението досега при ротацията.

Следим как изпълняват функциите си отделните министри, има анонимници, които и аз не мога да цитирам като имена. Наблюдаваме ресорите и виждаме, че в някои от тях министрите не се справят

Това каза за “Твоят ден” по Нова нюз Румен Христов от ГЕРБ-СДС.

След ротацията може да искаме да поставим по-опитни хора на техните места.

Ако падне финансовият министър, значи правителството е провал и трябва да подаде оставка. Такава смяна става много трудно. За това бе категоричен Христов.

Според него най-трудно се сменя финансов министър.

“Имаме големи цели – Шенген, еврозона, ПВУ, позицията ни за войната в Украйна, в тази посока се контролират стриктно стъпките, които предприемаме.

По отношение на оперативното управление имаме разногласия.

Събраният ДДС в сравнение с миналата година е по-нисък. Имаме намаляване на събираемостта и това ни притеснява, защото е основният приходоизточник. Трябва да покажем трайно изпълнение на критериите за финансова стабилност”, посочи той.

По думите му няма хипотеза ДПС да получи министри в този кабинет.

“Ако има нагласа да стане част от мнозинството, партията ще си предложи свои кандидати, но това няма да дойде от нас. Вотът на недоверие няма да мине, в сегашната ситуация това е най-доброто възможно правителство”, заяви Христов.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts