| | | |

Ужасът: Масово клане на музикален фест, главорезите от Хамас убиха над 260 младежи ВИДЕО

Израелската аварийно-спасителна служба “Зака” съобщи, че медицинсите ѝ екипи са прибрали около 260 тела от мястото на провеждане на музикален фестивал, на който са присъствали хиляди хора и който е бил нападнат от бойци на Хамас, предаде Асошиейтед прес.

Общият брой се очаква да нарасне с оглед на това, че в района работят и други медицински екипи.

На видеа, разпространени в социалните мрежи и от израелски медии, се вижда как десетки посетители на фестивала бягат през поле, докато наоколо отекват изстрели. Много от тях са се скрили в близките овощни градини или са били застреляни, докато са бягали

Средствата за масово осведомяване цитираха и очевидци, които говориха за клането, посочва ДПА.

По-рано беше съобщено, че бойци на Хамас са атакували участници във фестивал близо до границата с Газа и са отвлекли неуточнен брой хора оттам, които са били отведени в Газа.

Не е ясно дали жертвите на музикалния фестивал са включени в известния към момента общ брой на убитите при мащабната атака срещу Израел, които според местни медии, които се позовават на източници от сферата на здравеопазването, са най-малко 700. Над 2000 души са ранени

Мнозина са хората, които издирват близките си след кървавото нападение. Родители търсят децата си, които са изчезнали след атаката на терористичната групировка.

Много от загиналите все още не са идентифицирани, а за някои от изчезналите се предполага, че са откарани в Газа, където терористите държат заложници над 100 души.

Фестивалът “Нова” продължава цяла нощ и на него присъстват над 3000 хиляди израелци, повечето от тях младежи.

Оцелелите след нападението описват кошмарно клане. Според тях терористите са знаели предварително за събитието и са насочили огромен брой бойци към него.

Обградили са празнуващите и са застреляли десетки от тях. След това започват обход на района, за да намерят укриващите се, които са екзекутирани и заловени.

Най-малко 700 души бяха убити при нападението в събота сутринта, когато терористите от Хамас превзеха най-малко 22 населени места в Израел, включително земеделски общности и град на около 24 км от границата, убивайки хора по улиците и в домовете им в свирепа изненадваща атака, каквато не е имало в страната досега, пише “Таймс оф Израел”.

Престрелките продължиха през цялата събота, като израелската армия бавно се съвземаше от шока и уби и плени множество терористи след дълги часове, в които въоръжените лица опустошаваха градовете под техен контрол.

В неделя вечерта сраженията бяха значително по-малко, но армията заяви, че в района все още има терористи и усилията за пълно обезопасяване продължават.

Израел се закани да отвърне на удара на Хамас; израелски самолети и хеликоптери удариха над 800 обекта в Газа в неделя, докато резервните войски се подготвяха за широка офанзива срещу терористите в Газа.

Американски самолетоносач, придружен от изтребители и катери, се насочи към региона в знак на подкрепа за военните усилия на Израел, тъй като Съединените щати предложиха непоколебима подкрепа.

При ответните израелски удари по Газа са загинали 413 палестинци, а почти 2300 са ранени, съобщи министерството на здравеопазването там.

Жена с двойно ирландско и израелско гражданство е в неизвестност след изненадващото нападение на Хамас в събота.

Ирландските власти съобщиха, че са загубили връзка с 22-годишната Ким Дамти, чието местонахождение е неизвестно след безпрецедентната атака срещу Израел.

Според изданието “Айриш таймс”, което първо съобщи новината, майката на младата жена е ирландка.

Ирландският премиер Лио Варадкар потвърди, че е запознат със случая.

Getty Images

Similar Posts