| | | |

Борисов гневен: Щом допуснахте такива да станат първа политическа сила, сега ще траем и ще си сърбаме попарата. Единственото, което мога да ви обещая, че ще расте, е външният дълг! НА ЖИВО

С препълнена зала ГЕРБ откри предизборната си кампания във Видин.

За събитието се бяха събрали активисти от три области – освен видинчани, там бяха и Монтана, и Враца.

За кметската надпревара в града ГЕРБ залага на областния си координатор Александър Матеев, който е художник със собствен бизнес. Матеев бе депутат в 45-ото Народно събрание.

Коалиционният партньор на ГЕРБ, СДС, обаче издига отделен кандидат – настоящият кмет – Цветан Ценков, който е начело на града от 2019 г.

Росица Кирова подчерта, че не казаното, а стореното е важно.

“Загубихме 3 г., пътят до Видин вече трябваше да е готов”, съжали зам.-шефката на Народното събрание. И се ядоса, че вместо това “едни недооформени човечета играеха на стражари и апаши”, а икономическото развитие на цяла Северозападна България не е получило своя тласък.

“Убедена съм, че след тези трудни и опустошителни за реда, икономиката и държавността 3 години имаме нужда от малко търпение, ясни цели и силен лидер.

Бойко Борисов има нещо повече от опит – има търпението, екипа и експертизата да ни изведе от балоните на измамните и обещания, които слушахме 2 г.”, каза тя.

Според нея кандидатът на ГЕРБ Александър Матеев ще върне Видин в състезанието, защото зад него стои подкрепата на истинския лидер – Борисов.

Кирова представи и кандидатите за кметове в областта. Сред тях са Анета Генчева, която се кандидатира за нов, пети мандат в Бойница, а Кирова я похвали, че всеки път печели от първи тур. Десислава Минкова е номинацията на ГЕРБ за Ново село, Мария Тодорова – за Чупрене, Неофит Петков – за Белгорадчик, Илиян Бърсанов – за Брегово, в Грамада играе учителят Димитър Митов и др.

Кирова изтъкна, че в листата за общински съветници има юристи, инженери, дори учител и директор на годината на национално ниво. Хора с опит, но и младежи.

Това което ни задължава да сме тук, е вярата ни в ГЕРБ и лидера ни, г-н Борисов, каза кандидатът за кмет на Видин Александър Матеев. Той изтъкна, че всичко хубаво за северозапада се е случило по времето на ГЕРБ.

“Видин изостава във всяка сфера. Някои казват, че виновна е държавата. Но тя е една и съща във Видин, Монтана и Враца, но те се развиват различно. В тях са инвестирани 10 пъти повече средства, отколкото във Видин, казвам го с болка.

Сегашното управление не е подготвило нито един знаков проект за следващия мандат. А за Баба вида не ми се говори”, съжали той.

Според него във Видин има много потенциал за развитие. Матеев обеща да разработи пристанището с помощта на държавата.

“Почти милион в края на мандата на ГЕРБ бе отпуснат за видинската катедрала, 2,7 млн. – за асфалтиране на улици и парк. Проектът за синагогата бе започнат и финансиран от прав на Борисов”, заизрежда Кирова помощта на ГЕРБ за района. Всичко бе подготвено от онези, които знаеха и можеха, настоя тя.

Представени бяха и кандидатите за кметове и в Монтанско.

В Лом ГЕРБ издига Цветан Петров – той поема поста от д-р Георги Гаврилов, който обаче остава е водач на листата за общински съветници.

Бяха представени и кандидатите за Бойчиновци, Брусарци, Берковица, Вършец, Чипровци, Якимово, Вълчедръм, Медковец. Златко Живков пък излиза за пореден, седми мандат в Монтана.

Голям шлем си пожелават ГЕРБ в област Монтана – от 11 общини, 11 кмета. Златко Живков се пошегува с Матеев да си държи комарите във Видин.

“Във времето, в което съм кмет, от миналия век, знам, че кметството отнема много неща, но дава най-великото – доверието, подкрепата, обичта и признанието. Дължа го на хората в Монтана и се надявам с простички цели и задачи да се опитаме да се преборим.

Клишетата за Северозапада не вървят. България е хубава навсякъде, но най-вече на Северозапад”, подчерта той. Живков мисли, че ще спечели отново в Монтана и отново “20 от 33 съветници”.

“С Калин тръгваме от високо ниво 70%+”, посочи той добрите резултати от последния вот, който постигна с колегата си във Враца Калин Каменов, който отново е кандидат за кмет.

Областния координатор Красен Кръстев пък представи кметовете от Врачанско. Козлодуй Маринела Николова тръгва за трети мандат, в Мизия втори мандат ще търси Валя Берчева, след 12 години начело Бяла Слатина отново залага на познато лице. Росен Добрев пак играе за Оряхово и др.

Калин Каменов се пошегува, че състезанието прилича на филма “Спасители на плажа” – появили се много спасители, които обяснявали, че макар да може да плуваме, те трябва да ни спасят”, заяви той.

Според него те били склонни дори да хвърлят хора от скалата, за да ги спасяват. “Ние обясняваме, че имаме нужда от инфраструктура, силно развити региони и подкрепа на държавата, на нас ни казват, че имаме нужда от мостове.

Трябва да сме реалисти. Да вярваме в хората, които могат, а не в онези, които се усмихват и обещават. Безплатни са обещанията за наивници. Крайно време е да се научим, че не трябва да правим експерименти, а да залагаме на можещи хора.

Ние показахме, че може да обединяваме хората, защото сме показали, че може да работим за всички”, подчерта Каменов. Той се похвали с чист и подреден град, с развиваща се икономика.

Думата взе и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов

“От кметовете разбирам, че от наводненията – нищо за общините. А тези бедствия като се случваха при нас знаехте за колко време ремонтирахме мостове, свлачища, дерета….”, гневен бе лидерът на ГЕРБ.

И тук Борисов се скара, че няма протести и затваряне на пътища, не го викали, не викали и управляващите.

“Всичко ви е наред, значи, мълчите си. А колоната от тирове започва от Монтана”, добави той.

Според него нищо няма да се промени в района – “в момента България няма шанс”.

“Като минах “Св. Димитър” църквата се строи с милиона, който оставих. С това строите. 3 г. нищо! И ме гледате сърдито, но сте си виновни.

То не бяха площади, църкви и манастири, виждахте на 20 дни как се строи пътя. Сега това ще се случи друг път. както за наводнението, уважаемите кметове ще кажат – 2020 г. при ковида, имахме дълг 29 млрд. 21 г е 33,2 млрд. 22 е 37,8 млрд. сега е 38,3 млрд.

Къде са? Покажете ги. Лошият Бойко и лошият модел отива и ви показва – църква, парк…”, подчерта бившият премиер.

Той напомни и голяма инфлация от 7%, която в Еврозоната е 5%.

Според него всичко добро било с ПМС, сега 3 г. – нищо.

“Щом допуснахте такива да станат първа политическа сила. Сега ще траем и ще си сърбаме попарата”, каза Борисов.

Той извади статистика за инфлацията и колко е скочила от неговото управление към момента.

“Вие все едно живеете на друга планета. Мене ме скъсаха да ме подиграват – Битко, бибитка.

Щом допуснахте такива да станат първа политическа сила, сега ще траем и ще си сърбаме попарата.

Горивата минаха на 3 лв. А на мене за 2,20 лв. ми правеха протести.

Инвестициите спаднаха при правителствата на Радев и на четворната коалиция. Къде е корупцията?

Единственото, което ви обещавам, че в България ще продължи да расте – това е външния дълг. И няма да го видите къде.

Какво можем да направим? Шансът да има по-здрав контрол е от местните избори да имаме местна власт. Колкото по-добре се представите, толкова повече няма да ви влияе сглобката”, каза Борисов.

“За да има оптимизъм, трябва да бием на изборите!”, обобщи Борисов и изброи как се е справил с финансовата криза, гръцката криза и Ковид кризата.

И заяви, че със сърце и душа работи за Видин, Враца и Монтана.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts