| | | |

Радев отряза депутатите: Свиква само службите и кабинета заради заплахите пред националната сигурност

Президентът свиква консултативна среща, на която ще бъдат обсъдени рисковете и заплахите пред националната сигурност в резултат на актуалните конфликти и мерки за тяхното минимизиране.

Тема на срещата ще бъде и необходимостта от технологично обновяване на структурите от системата за защита на националната сигурност.

За участие в консултативната среща са поканени председателят на Народното събрание, министър-председателят, заместник министър-председателят, министърът на отбраната, началникът на отбраната, министърът на вътрешните работи,

главният секретар на Министерство на вътрешните работи, председателят на Държавна агенция „Национална сигурност“, председателят на Държавна агенция „Разузнаване“ и директорът на Служба „Военно разузнаване“.

Не са поканени депутати от нито една парламентарно представена партия. Форматът на срещата е различен от Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС).

Преди ден държавният глава коментира, че при необходимост е готов да свика КСНС, но към момента няма такива планове.

Той апелира в напрегнатата международна ситуация да спрат политическите атаки към спецслужбите.

“Службите за сигурност работят усилено и в момента най-важното е да не се допуска некомпетентно вмешателство в тяхната работа и продължаване на опитите за тяхната политизация”, посочи държавният глава в Бургас

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts