| | | |

Костадинов избухна: Северна Македония ще представи Кирил и Методий за македонци

Политикът от “Възраждане” Костадин Костадинов, известен като Копейкин избухна с твърдение, че Северна Македония иска да представи Кирил и Методий за македонци.

Твърди, че РСМ се подготвя за мащабно представяне на Светите братя като македонци пред Европа по повод годишнината от Моравската мисия догодина.

Каза и че масово в големите университети в ЕС се закриват катедрите по българистика, а се отварят такива по македонистика.

България или нямала никакви инструменти за влияние, или не ги ползва, а мълчаливо гледа, смята той.

“В неделя станахме свидетели на опит за провокация – за съществуването на едно несъществуващо малцинство в България, организирана пряко или коствено от нашата съседна държава. Тази провокация беше провалена от потомците на Никола Вапцаров”, заяви лидерът на партията Костадин Костадинов.

По думите му това няма да е единствената подобна провокация:

“Преди 4 месеца като вдигнахме ветото на РСМ, предупредихме, че се отваря кутията на Пандора. В Скопие беше подписан договор между РСМ и ЕК – договорът за съвместна охрана с “Фронтекс” беше подписан на т.н. македонски език, който може да стане официален в ЕС.

Логиката на ветото е да се решат всички въпроси преди началото на преговорния процес. Всичко това потвърди опасенията на “Възраждане”, каза още той.

Всички български организации в Северна Македония ще пострадат, заяви Костадин Костадинов

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts