| | | | |

Кандидатът на копейките също се видя на балотаж за кмет на София

„Не искаме да участваме на олимпийски принцип, искаме да управляваме София и смятаме, че можем. Това, което показват нашите проучвания, е, че сме на балотаж с Васил Терзиев”

Това заяви в интервю за Нова телевизия кандидатът на „Възраждане” за кмет на София Деян Николов.

Статистиката сочи, че кандидатът на ПП-ДБ е с едва 4% преди този на “Възраждане”, посочи Николов.

Според него липсва справедливост по отношение на това как се изразходват средствата на София. “Градът е един от най-мръсните в страната”, подчерта Николов.

По думите му през годините са били направени и добри неща за столицата и даде пример с метрото.

„За сметка на това много голяма част от останалата инфраструктура изостана в сравнение с други градове”, подчерта кандидатът за кмет.

Приоритет в програмата на „Възраждане” е да се спре презастрояването на София. Според Деян Николов обаче това не означава градът да спре да расте – дори напротив. Той обясни, че столицата трябва да се разраства към периферията си. „В „Овча купел” се строи 9-етажна сграда между блоковете.

Това можеше да бъде спряно, ако Наредбата за отстояние между сградите беше малко по-агресивна”, посочи кандидатът-кметът.

По думите му ако подобни терени се отчуждят, на тяхно място могат да се изградят детски площадки или градини.

По отношение на паркирането в центъра на столицата Николов смята, че всеки човек трябва да има осигурен безплатен престой за една кола в зоната, в която живее.

„Оттам-нататък трябва да се плаща. Да имаш повече стикери от паркоместата очевидно е въпрос на злоупотреба”, коментира той.

Николов е категоричен, че проблемът с недостига на места в столичните детски градини се дължи на „чиста форма корупция”.

„В София една детска градина има средно 8 групи. Това значи, че са ни необходими 30 детски градини. Могат да бъдат построени в рамките на един мандат, ако се строят на пазарни цени.

В момента една група излиза около милион и триста хиляди до 2 млн. лв. Това е от 2 до 4 пъти по-скъпо от пазарната цена. Това е чиста форма корупция, комисионни и източване на бюджета”, категоричен е кандидатът за кмет на „Възраждане”.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts