| | | |

Кирил Петков срази ДАНС: Научих повече от CNN, отколкото от доклада им

Напрежението в Израел показа колко е важно службите да работят добре и да има реформа

В днешната среща със службите мога да кажа, че някои от тях се бяха справили много добре, като например Военното разузнаване. За съжаление имаше служби като ДАНС, където научих повече от CNN, отколкото от техния доклад.

Това заяви пред медии в парламента съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков

„Ясно е, че трябва да имаме реформа в службите, а случващото се в Израел показа колко е важно службите да работят добре, защото пропуск в службите може да окаже голям ефект върху националната сигурност“, уточни Петков.

Според него правилният формат, що се касае за въпросите, свързани с националната ни сигурност, е този по Съвета за сигурност към премиера.

Защото там може да присъстват както представители от президентството, така и представители от политическите партии, плюс службите, аргументира се Кирил Петков.

На въпрос за вота на недоверие народният представител от ПП-ДБ отбеляза, че той демонстрира единствено „политическа немощ“.

„Вотът на недоверие показва политическа немощ, когато трябва да използваш вотът на недоверие като част от предизборната кампания.

Бих се радвал тази кампания да ни каже как да си решим проблемите в градовете, в малките населени места – това трябва да е дебатът, а не да се упражняваме през вотове на недоверие“, коментира той.

Относно заявката на председателя на парламентарната група на “БСП за България” Корнелия Нинова, че ако утре правителството оцелее, веднага започват събиране на подписи за вот на недоверие по темата национална сигурност и отбрана,

Петков повтори казаното днес от трибуната – че показваш предизборна немощ, когато трябва да използваш вотове на недоверие като част от предизборната си кампания.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts