| | | |

Денков за заканата на Корнелия Нинова: Значи втора серия от същото

Във връзка с недоволството на енергетиците, премиерът Николай Денков заяви, че те всеки един момент могат да отидат на разговори с него.

„Очаквам, че когато отмине тяхната емоция, ще разберат, че ние работим за тях, а те работят срещу себе си”, посочи той

Аргументите за вота на недоверие са напълно измислени. В тях няма нищо, което да е съдържателно от гледна точка на икономика и енергетика.

Има изкуствени страхове, които са разпалени от политици, правещи агитация.

Това коментира премиерът Николай Денков, часове преди вотът на недоверие срещу кабинета му да бъде гласуван в парламента.

Министър-председателят коментира и заявката на БСП да започне да събира подписи за втори вот на недоверие така: „Значи втора серия от същото”.

Следващата седмица премиерът свиква Съвета по сигурността към Министерския съвет.

„Целта е да се чуят докладите на различните служби и да се сравни информацията. И, ако трябва, да се вземат допълнителни мерки”, уточни Денков.

“Ако има групи от българи, желаещи да напуснат Израел, ще бъде осигурен полет в първия безопасен момент”, посочи той.

“Трябва да има група от граждани, които според Външно министерство трябва да бъдат транспортирани и израелските власти да кажат, че е безопасно да се осъществи полетът”.

Според Денков ултиматумът на Израел за евакуация на жители на Газа може да предизвика нова бежанска вълна, но към момента няма пряка заплаха за България.

“Ако има бежанска вълна, тя първо ще бъде насочена към други държави, даже не в посока България.

Второто е възможни препятствия върху транспорта на петрол – биха могли да се отразят на цената на газа, но примерно вчера цената на нефта падна надолу. Трябва да видим как ще се развие ситуацията, никой в момента не може да предскаже какво ще се случи.”

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts