| | | |

Денков: Опозицията тръгна с лъжи, този вот бе загуба на време ВИДЕО

“Опозицията тръгна с абсолютно погрешен подход, аргументите са неверни, основанията им са лъжи”.

Така премиерът Николай Денков коментира опита на БСП, ИТН и “Възраждане” да свалят кабинета с вот на недоверие. Минути след провала им, той коментира в парламентарните кулоари, че “истината излиза наяве”.

“Нямаше аргументи, които по същество да изискват този вот. Изгуби се парламентарно време. Все още се опитват да заблудят хората. Постепенно всички ще разберат, че ние се опитваме да помогнем на тези региони”, коментира той атаките за поведението на кабинета към енергетиците в Старозагорско.

След като по-рано е бил в Индустриалната зона в Пловдив, той смята, че такава може да се развие и в Стара Загора.

Възможността за нов вот на недоверие, иницииран от БСП той определи като загуба на време, както и този вот.

“Нека да говорим за бъдещето, а не да как да се чудим как да останем в миналото”, призова той.

Денков благодари на всички депутати подкрепили кабинета.

Важно е да има политическа подкрепа, каза той. “Това ни дава основание да продължим да си изпълняваме управленската държава”, добави Денков.

На въпрос, свързан със заканата на ГЕРБ, че при ротацията на премиерския пост между него и Мария Габриел ще има смяна на министри, Денков бе лаконичен: Нека да стигнем до ротацията.

Той обясни, че чува всеки съвет, който би могъл да бъде полезен.

“Ако г-н Борисов има предложения, аз ги чувам. Ако има нещо, с което не съм съгласен, не съм. За мен това, което е ключове е, че работим по приоритетите, да си изпълняваме програмата и да има парламентарна подкрепа за законите, които са важни”, добави премиерът.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts